Alunecări libere de la zeci de metri înălțime: Cele mai înalte TOBOGANE ACVATICE
Foto: În foto, Verrückt

Alunecări libere de la zeci de metri înălțime: Cele mai înalte TOBOGANE ACVATICE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Experienţe năucitoare cu alunecări libere de la zeci de metri înălţime, cu viteze de peste 100 kilometri pe oră, sunt oferite de cele mai înalte tobogane acvatice din lume, relatează cotidianul spaniol ABC, care prezintă câteva dintre acestea.

1. "Verrückt", Kansas City (SUA)

Parcul acvatic Schlitterbahn Waterpark din Kansas City se poate lăuda cu cel mai înalt tobogan acvatic din lume. "Verrückt" ("nebun", în germană) a depăşit orice limită prin înălţimea sa de 168 de picioare - ceva mai mult de 51 metri. Coborârea, rezervată celor neînfricaţi, se face într-o barcă pneumatică pentru trei persoane. O primă etapă de coborâre este urmată de un urcuş pe o rampă, după care barca îşi reia cursul descendent, pentru şi mai multă adrenalină.

2. "Kilimanjaro", Barra do Piraí (Brazilia)

Înainte ca "Verrückt" să-i răpească titlul de cel mai înalt din lume, toboganul "Kilimanjaro" din parcul acvatic Aldéia das Águas Park Resort, situat în localitatea Barra do Piraí din Brazilia, deţinea recordul.

"Kilimanjaro" a câştigat în 2013 titlul de cel mai mare tobogan acvatic din lume cu cădere liberă, confirmat de Guinness Book. Are o înălţime de 49,9 metri, iar la coborâre se atinge viteza de 100 km/oră, cu o înclinaţie de 60 de grade.

3. "Insano", Fortaleza (Brazilia)

În Regiunea Metropolitană Fortaleza din Brazilia se află complexul turistic Beach Park, cu unul dintre cele mai impresionante tobogane acvatice din lume. "Insano" este înalt de 135 de picioare - peste 40 de metri.

Cei care se încumetă să se lanseze pe acest tobogan pot atinge viteza de 105 kilometri pe oră, parcurgând întregul traseu în circa 5 secunde.

4. "Captain Spacemaker", Veneţia (Italia)

Aqualandia Jesolo - Veneţia le rezervă turiştilor o adevărată aventură cu toboganul "Captain Spacemaker" înalt de 42 de metri. Coborârea are loc în bărci pneumatice de câte trei sau patru persoane şi atinge o viteză de 100 kilometri pe oră. "Captain Spacemaker" a fost numit de televiziunea italiană "lo scivolo dei vip" (toboganul VIP-urilor) pentru că, în fiecare an, numeroase VIP-uri din lumea televiziunii şi spectacolului se bucură de alunecarea plină de adrenalină.

5. "VértiGo", Benidorm (Spania)

Parcul de atracţii acvatice Aqualandia din Benidorm a inaugurat în 2013 "VértiGo", cel mai înalt tobogan-capsulă din lume, pe care se atinge viteza de 100 kilometri pe oră. "VertiGo" este format din două tobogane-capsulă, unul înalt de 33 de metri şi unul de 28 metri, pentru cei mai puţin curajoşi. Primul este cel mai înalt tobogan-capsulă din lume. Turistul ajunge la tobogan printr-o capsulă transparentă care se închide. Sub picioarele lui se află o trapă care se deschide printr-un buton controlat de un salvamar şi, din acel moment, începe alunecarea pe tobogan.

Citit 5186 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iunie 2016 15:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.