Cu ce vine NOU motorul de căutare GOOGLE

Cu ce vine NOU motorul de căutare GOOGLE
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Am observat și eu acum. Și poate nu sunt ultima care află :-) Motiv pentru care m-am hotărât să spun mai departe: motorul de căutare Google a venit cu ceva eficient în privința imaginilor (google.ro/save). Ce-i drept, ar trebui să ai un cont Google (gmail).

Despre ce este vorba. Google a mai adăugat două butonașe (foto 1) în dreptul imaginii pe care vrei s-o salvezi de pe net. Și nu te speria! La prima salvare, apare un intro (foto 2), peste care poți trece cu ușurință…

Acum, pe lângă cele două opțiuni Accesați pagina și Vizualizați imaginea, Google ne oferă posibilitatea de a salva imaginea într-un spațiu virtual, cu ajutorul noului buton Salvați. Acesta este eficient dacă ai de salvat o poză sau mai multe asupra cărora să revii mai târziu. Și pe care le poți vizualiza dând click pe cel de al patrulea buton Vedeți imaginile salvate (foto 3).

Iar dacă mai târziu vrei să ștergi vreo imagine astfel salvată, dai click pe poza salvată în spațiul, îi spun eu, Google Save (foto 4), aceasta se va deschide și, pe lângă informațiile care apar în legătură cu imaginea (căreia îi poți aplica și drepturi de autor), vei avea și opțiunea de a o șterge (un coșuleț de gunoi) (foto 5).

În cazul în care ai mai multe imagini și ai vrea să le ștergi, fapt ce ți-ar lua ceva timp să le iei la mână, o altă modalitate ar fi selectarea pozelor cu mouse-ul, după care dai click pe coșul de gunoi ce va apare într-o fereastră de atenționare a Google cu privire la numărul de imagini selectate (foto 6). Bine, dacă nu ai ce face și preferi să pierzi timpul bifând imagini, poți pune mouse-ul pe fiecare imagine în parte, după care bifezi cerculețul ”văzut” (foto 7). Apoi dai click pe coșul de gunoi ce va fi în fereastra de atenționare.

Galerie foto stocată pe Google Drive

Citit 7174 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 August 2016 11:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.