MARIUS NEDELCU s-a mutat definitiv la Londra

MARIUS NEDELCU s-a mutat definitiv la Londra
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Vara lui 2016 a adus o schimbare radicală în viaţa lui Marius Nedelcu, care s-a mutat definitiv la Londra, acolo unde ocupă funcţia de Country Manager pe România la o companie tânără, care se ocupă cu transferul internaţional de bani online. Fostul component al trupei Akcent consideră că imaginea românilor în UK este eronată şi îi descrie ca fiind muncitori, ambiţioşi şi descurcăreţi.

- Nu este pentru prima dată când o iei de la început în viaţă… Emoţii mai mari, de această dată?

- Corect. Se pare că toate aceste schimbări majore se întâmplă pentru mine cam la opt ani diferenţă, aşadar sunt extrem de curios încotro se va îndrepta viaţa mea prin anul 2024. Sunt emoţii mari, desigur, pentru că vorbim despre mutarea într-un oraş enorm şi foarte grăbit, în contextul unui Brexit despre care nu poate spune nimeni nimic concret sau liniştitor şi într-un domeniu nou. De fiecare dată, am plecat la drum cu frică, dar niciodată nu am lăsat frica să îmi controleze acţiunile sau deciziile. Emoţiile sunt normale, teama de necunoscut se justifică, dar stagnarea sau bătutul pasului pe loc nu reprezintă o soluţie, iar siguranţa dată de o aparentă stabilitate poate să fie falsă.

- În contextul Brexit, ai ales cea mai mare provocare: să te muţi şi să lucrezi în Marea Britanie? Cum s-a ajuns la o astfel de conjunctură?

- După 16 ani în domeniul fitnessului, cred că am realizat tot ceea ce se putea realiza şi am trecut prin aproape toate departamentele. De la recepţie, punctul meu de pornire, la vânzări, club management, country management, marketing şi chiar până la proiecte în Croaţia şi Suedia. A fost un moment de “acum ori niciodată” şi a fost “acum”. În luna martie anul acesta, am încheiat colaborarea cu World Class şi am început să caut altceva. În mare parte m-am bazat pe linkedin, unde, de altfel, am şi găsit acest job. Agenţiile de recrutare au fost un dezastru şi le recomand tuturor celor care sunt în cautare de job să aplice direct pe site-urile companiilor şi să folosească linkedin. Pentru mine, acest lucru a funcţionat.

- Cum ai descrie comunitatea de români din Anglia?

- Sunt abia mutat de două luni, dar deja observ cât de eronată este această imagine negativă a românilor, care se tot promovează. Românii din UK sunt muncitori, trimit bani acasă şi uneori fac acele joburi pe care englezii nu le vor. Pe lângă toate acestea, acum se confruntă cu un sentiment de nesiguranţă, în urma Brexitului. Da, eu refuz să văd românii ca fiind hoţi şi leneşi… eu îi văd muncitori, ambitioşi şi descurcăreţi. De când am pus piciorul în UK, am ales să lupt pentru această imagine a românilor şi mă voi încăpăţâna să scot în evidenţă lucruri pozitive.

- Ai încheiat toate socotelile cu muzica? Mai intri în studio în viitorul apropiat?

- Au fost câteva concerte în Rusia, chiar înainte să mă mut în Londra, dar nu mi-am propus să vin cu noutăţi în acest moment. Poate, cu această mutare, chiar am încheiat un capitol şi am deschis un altul, dar îmi este greu să spun lucruri radicale acum. Cred că timpul, experienţa de viaţă şi cea profesională, toate acestea laolaltă mi-au schimbat puţin perspectiva şi priorităţile. Este posibil să păstrez totuşi o legătură cu latura mea mai creativă, prin intermediul blogului, mariusnedelcu.world.

- Mutarea în altă ţară vine la pachet cu o serie de provocări. Ce îţi place şi ce nu îţi place la Londra?

- De regulă, încerc să găsesc ceva pozitiv în orice şi această mutare la Londra este totuşi studiată. Cu alte cuvinte, nu mi-am făcut bagajul şi am plecat fără să ştiu exact în ce direcţie merg. Am ales Londra fiind conştient de toate acele lucruri negative repetate non stop de către majoritate… plouă mereu, vedem soarele rar, e aglomerat. Eu sunt prieten bun cu “Rain” şi aglomeraţia ştiu să o evit. Poate a fost puţin greu la început, pentru că anumite lucruri se obţin mai greu şi te loveşti de nişte reguli puţin ciudate şi ai senzaţia că te învârţi într-un cerc vicios. Spre exemplu, atunci când trebuie să deschizi cont în bancă trebuie să ai deja apartament închiriat şi utilităţi plătite câteva luni, ceea ce este puţin imposibil dacă abia te-ai mutat, iar compania nu te poate plăti dacă nu ai cont în bancă. Apoi, Londra este oraşul parolelor! Pregăteşte-te pentru o întreagă colecţie de PIN-uri, passwords şi users. Pentru prima dată am rămas fără imaginaţie şi nu am mai fost în stare la un moment dat să mai creez încă o parolă.

- Ce îţi va lipsi cel mai mult din România?

- Doar prietenii buni şi casa bunicilor, în rest sunt destul de puternic şi mă pot acomoda uşor în altă parte. Totodată, pentru că am mai fost plecat din ţară în alte două ocazii, ştiu destul de bine cum să-mi păstrez aceste prietenii şi conexiunile cu ţara. Nu o să-mi lipsească sigur traficul şi orele la volan, căldura sufocantă vara, parcarea printre nămeţi iarna şi câinii vagabonzi. Apropo, în Londra sunt vulpi pe străzi şi trebuie să scoţi gunoiul în stradă doar în ziua când vine maşina să îl colecteze, pentru că altfel aceste vulpi îşi fac de cap cu el. Sursa: agentiadepresamondena.ro

AFLĂ mai multe din viața VEDETELOR - CLICK AICI

Citit 4475 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.