Frumuseţea şi inteligenţa merg mână în mână. O studentă gălăţeancă la Farmacie - la MISS Supranational în Polonia (FOTO)

Frumuseţea şi inteligenţa merg mână în mână. O studentă gălăţeancă la Farmacie - la MISS Supranational în Polonia (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Frumoasa gălăţeancă Sînziana Sîrghi, în vârstă de 22 de ani, studentă la Farmacie în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, va reprezenta România la Miss Supranational, în Polonia. Despre Sînziana şi frumuseţea ei specială, care duce cu gândul la actriţa Romy Schneider, aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”. În septembrie 2012, Sînziana, elevă în clasa a XII-a (filologie – germană), a Colegiului Naţional „Al.I.Cuza”, tocmai câştigase coroniţa de Miss Intercontinental România, în cadrul Romanian InfoFashion Festival şi pleca să ne reprezinte ţara la finala din Aachen, Germania. În august 2013, aflaţi, tot din „Viaţa liberă” că, după ce promovase bacalaureatul cu medie mare – 8,78, şi fusese admisă la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi, Sînziana participa în finala Miss World România 2013. Şi iat-o acum, după trei ani, cu o nouă şi mult mai importantă coroană pe cap: Miss Supranational. Model al Agenţiei „aQua Models”, în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor, a avut ocazia să prezinte şi creaţiile designerilor Cătălin Botezatu, Mihai Albu şi Ana Radu.

„Nu mă aşteptam”

„Am mai participat la acelaşi concurs, Romanian InfoFashion Festival, în 2012, unde am câştigat o coroniţă mai mică decât aceasta, Miss Intercontinental. Am fost în Germania, unde am reprezentat România, şi m-am întors cu foarte multă experienţă. Am stat două săptămâni unde am vizitat, pe repede înainte, aproape toată Germania. Sincer, nu mă aşteptam să câştig chiar premiul cel mare, erau atât de multe fete frumoase, şi nu numai frumoase! Şi caractere frumoase şi deştepte”, spune cu modestie Sînziana.

Viitoare farmacistă

După cum mărturiseşte, a existat o vreme în care a cochetat cu ideea că ar putea să trăiască din modeling, dar s-a gândit că, la un moment dat, cariera se termină şi că, oricum, în România, job-urile de model sunt plătite destul de prost. A ales Farmacia, o facultate grea, despre care este sigură că o va ajuta pe viitor. Sînziana a avut şi are, dintotdeauna, susţinerea părinţilor în tot ceea ce a realizat. „Mama m-a trimis la modeling, ea m-a împins de la spate, m-a făcut să continui şi acum îmi place. La început nu-mi plăcea lumea asta, mi se părea foarte obositoare - pentru că în spatele unor fotografii sunt ore de machiaj, de coafură, zeci de ţinute schimbate şi ore întregi de pozat. Mă susţine şi tata şi îmi spun mereu să am încredere în mine că o să fie bine, să fiu mereu cu zâmbetul pe buze”.

Sută la sută naturaleţe

La concursurile de miss şi la prezentările la care a participat, Sînziana a avut ocazia să întâlnească fete cu multe „îmbunătăţiri” estetice: „Silicoane, buze, extensii, gene false, tot felul de brizbrizuri şi pot să spun că nu a contat. Nu s-a făcut diferenţa între naturaleţe şi artificial. Momentan sunt mulţumită de felul în care arăt. Poate după 30-35 de ani dacă mai apare un rid o să intervin, dar momentan nu. Merg pe naturaleţe. Din punct de vedere al siluetei, sunt norocoasă. Mănânc cam tot ce vreau şi nu am probleme, dar am avut colege care făceau foamea. Am auzit şi poveşti despre fete care mâncau vată şi beau cola ca să-şi menţină silueta. Contează să mănânci natural şi să faci multă mişcare. Eu prefer înotul, unde merg o dată, de două ori pe săptămână şi mersul pe jos”, ne-a spus Miss Supranational.

Succes în Polonia!

În noiembrie, Sînziana Sîrghi va pleca în Polonia, iar pe 2 decembrie va participa la finala competiţiei. „Vom sta cam trei săptămâni în Polonia. Vor fi diferite probe: şedinţe foto, interviuri, prezentări de modă, în aşa fel încât juraţii să ne cunoască. Contează nu numai frumuseţea exterioară, ci şi cea interioară, şi ceea ce ai în cap. Vor veni fete din 80 de ţări din toată lumea”, ne-a spus Sînziana care speră ca profesorii de la Facultate să înţeleagă de ce va lipsi de la cursuri, laboratoare şi seminarii.

Am fost curioşi cum se vede Sînziana peste zece ani. „Fac sacrificii pentru ceea ce contează. Cred că atunci când îşi doreşti ceva, trebuie să faci imposibilul ca să obţii. Eu, fiind o fire ambiţioasă, cam tot ce mi-am propus am reuşit să obţin. Iar peste zece ani mă văd cât mai sus pe plan profesional, cu o carieră în domeniul farmaciei”, ne-a declarat Sînziana. Succes!

Citit 6716 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2016 01:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.