Gustaţi un altfel de sfârşit de an. IDEI pentru masa de Anul Nou
Foto: Sursa foto: www.argumentpress.ro

Gustaţi un altfel de sfârşit de an. IDEI pentru masa de Anul Nou
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Febra pregătirilor pentru masa de Anul Nou continuă în multe case. Cu siguranţă, fripturi de porc, sarmale, salate de boeuf, răcituri şi caltaboşi veţi avea pe masa dintre ani. Pe lângă aceste delicatese, pe masă aţi mai putea pune mâncăruri ieşite din tipar. Mai jos vă prezentăm câteva idei.

Rulouri de dovlecel cu bacon

Ingrediente. Unul sau doi dovlecei, felii de bacon (în funcţie de câţi dovlecei pregătim), caşcaval ras, 2 ouă, făină sare, piper

Preparare. Curăţăm dovleceii de coajă şi îi tăiem fâşiuţe subţiri pe lung, potrivit bettykitchen.wordpress.com. Presărăm sare şi piper pe fiecare fâşiuţă de dovlecel şi le lăsăm puţin la scurs. După ce s-au scurs, punem pe fiecare fâşiuţă o felie de bacon  şi caşcaval ras. Apoi, le rulăm şi le prindem cu câte o scobitoare. Le trecem prin făină şi ou bătut şi le prăjim în ulei încins. Se servesc calde cu salată, cartofi prăjiţi sau ce vă place.

Conopidă cu maioneză

Ingrediente. 1 conopidă, maioneză dintr-un ou, 2-3 linguri smântână, usturoi granulat

Preparare. Conopida se desface bucheţele şi se fierbe în apă cu sare. După ce s-a răcit, se pasează cu furculiţa sau cu blenderul, în funcţie de cât de fină doriţi să fie. Maioneza se amestecă cu smântâna şi usturoiul. Apoi se amestecă conopida cu maioneza. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Se serveşte rece.

Salată cu sfeclă roşie, ţelină şi şuncă

Ingrediente. 2 sfecle roşii mici, 1 ţelină potrivită, 200 g şuncă, maioneză dintr-un ou, sare, piper, oţet

Preparare. Sfecla roşie se fierbe, apoi se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea mică. Se amestecă cu puţin oţet. Se poate folosi şi sfeclă la borcan, cumpărată, şi atunci se renunţă la oţet.

Sursa foto: bettykitchen.wordpress.com

Ţelina se curăţă şi se dă şi ea pe răzătoarea mică. Şunca se taie mărunt. Se amestecă toate ingredientele împreună cu maioneza, se condimentează cu sare şi piper şi se dă la rece. De preferinţă, serviţi-o în aceeaşi zi. CLICK AICI PENTRU A AFLA MAI MULTE

Scotch eggs

Cine spune că ouăle sunt bune numai de umplut şi nu ar putea să devină chiar ele umplutura? O reţetă de origine englezească şi despre care Wikipedia ne zice că are o istorie de peste 200 de ani şi e în continuare o reţetă preferată la picninc, petreceri şi cine în familie. Ideea e foarte simplă: ouă fierte tari, învelite în umplutura de cârnaţi proaspeţi, apoi date prin pesmet şi prăjite.

Salată Ananas cu miez de nucă şi pui afumat

Nu doar gustul acestei salate îi va cuceri pe invitaţii la masa dintre ani, ci şi aspectul deosebit, ne asigură casadex.ro.

Ingrediente. 300 g pui afumat (pulpe sau piept) tăiat cubuleţe; 3 ouă fierte tari, curăţate de coajă şi date prin răzătoare; 2 cartofi potriviţi fierţi în coajă, curăţaţi şi daţi prin răzătoare; 150 g caşcaval dat prin răzătoare; câţiva castraveţi muraţi (în funcţie de cât de acră doriţi să fie salata) tăiaţi cubuleţe; o legătură de ceapă verde; maioneză light cât mai fluidă şi sare după gust; 100 g jumătăţi de miez de nucă pentru ornat.

Ornamentare. Alegeţi un platou frumos şi începeţi asamblarea salatei aşezând ingredientele în formă ovală, ca să imite fructul de ananas în următoarea ordine: cartoful dat prin răzătoare uns cu puţină maioneză; puiul afumat acoperit cu un strat fin de maioneză; castraveţii muraţi unşi cu maioneză; din nou, un strat de pui afumat acoperit cu puţină maioneză; ouăle date prin răzătoare şi unse cu maioneză; caşcavalul ras, acoperit cu un strat subţire de maioneză.

Sursa foto: casadex.ro

Pentru aspect, înfingeţi câteva fire de ceapă verde într-unul dintre capetele salatei Ananas, iar deasupra, pe întreaga suprafaţă a ”fructului”, aşezaţi jumătăţile de miez de nucă. Se bagă pentru câteva ore în frigider, cât să se întrepătrundă aromele. Apoi se poate aşeza printre aperitivele de pe masa de Revelion.

Rulada de mozzarella

Ingrediente. 500 g mozzarella baton, 200 g măsline fără sâmburi, 4-5 roşii, 200 g rucola, 1, lingură ulei de măsline, 2 linguri cu vin alb, sare

Preparare. Se spală roşiile, după care se taie în felii, ni se recomandă pe ecuisine.ro. Apoi, se trag în uleiul de măsline împreună cu măslinele şi se lasă la înăbușit. La final, se condimentează cu puţină sare şi se stropesc cu vin alb.

Sursa foto: ecuisine.ro

Separat, se taie batonul de mozzarella în felii potrivit de groase, pe lungime. Pe fiecare felie, se pun câteva frunze de rucola şi câte o lingură din amestecul de roşii cu măsline. Se rulează uşor şi se prinde cu scobitori.

Se acoperă cu folie şi se lasă la rece aproximativ 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele.

CLICK AICI pentru a AFLA mai multe informații din GASTRONOMIE

Citit 2647 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2016 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.