Cel mai VECHI restaurant din lume | VIDEO
Foto: Sursa foto: gustarte.ro

Cel mai VECHI restaurant din lume | VIDEO
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nu poţi pleca din Madrid fără să treci pragul celui mai vechi restaurant din lume, cu o istorie de 300 de ani, preferatul unora dintre cei mai mari scriitori ai lumii: Sobrino de Botin. Iniţial dorit un han, localul a fost deschis în 1725 de către cheful francez Jean Botin şi soţia sa. S-a numit Casa Botin, iar după moartea maestrului bucătar, când nepotul său a preluat afacerea, a primit numele de Sobrino de Botin (Nepotul lui Botin). Astăzi este deţinut de familia Gonzales.

Turişti vin la "Sobrino de Botin" pentru savuroasa bucătărie castiliană, celebră pentru fripturile suculente gătite într-un cuptor de fontă şi lemn, la fel de vechi ca localul. Trei feluri de mâncare sunt emblema restaurantului: Cochinillo - purceluş de lapte din Segovia, cu ierburi aromate şi usturoi, alături de cartofi la cuptor; Cordero asado - friptură de miel crescut în Sepulveda; Botin de almejas - scoici cu sos de ceapă, ardei iute, usturoi, vin alb sec, piure de roşii şi foi de dafin.

Alte preparate care-ţi vor desfăta papilele: anşoa cu ardei iuţi roşii, şuncă Iberiană, pepene cu şuncă, cârnaţi negri de Burgos, supă de usturoi cu ou, gazpacho, sparanghel în maioneză, anghinare cu şuncă Iberiană, calamari în cerneală proprie, creveţi la grătar sau pui în sos de migdale.

Jumătate restaurant, jumătate muzeu, Sobrino de Botin se află în Cartea Recordurilor şi este recomandat de Ghidul Michelin. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII

Citit 3763 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 00:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.