Imprimă această pagină

PAMFLET - Prima fotografie la Ministerul de Finanţe | Bobotează de vis pentru Viorel Ştefan

PAMFLET - Prima fotografie la Ministerul de Finanţe | Bobotează de vis pentru Viorel Ştefan
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Galaţiul va avea un ministru în Guvernul Grindeanu. Este cea mai bună veste de la plecarea lui Dumitru Nicolae de la Primăria Galaţi. Rubrica Pamflet vă prezintă astăzi informaţii din culise, dar şi consecinţele numirii lui Viorel Ştefan la Ministerul Finanţelor.

Deloc întâmplător, prima zi de muncă a lui Viorel Ştefan la Ministerul de Finanţe a fost de Bobotează. Potrivit unor surse din cadrul minsterului, noul şef al Finanţelor a venit la muncă de la prima oră şi a cerut, misterios, cheia de la camera cu rezerva de bani a statului român. "A intrat singur în încăpere, cu un prosop pe umăr, şi a stat acolo vreme de aproape un ceas. A ieşit cu o privire satisfăcută, ştergându-se cu prosopul de banii de pe cap. Nu ştiam ce a făcut acolo până nu am urmărit imaginile de pe camera de supraveghere. Am făcut o captură foto ca să vadă românii cum a petrecut Viorel Ştefan Boboteaza la Ministerul de Finanţe", ne-a declarat o sursă din minster.

Boicotarea podului, prioritatea lui Viorel Ştefan

În ceae ce priveşte planul de acţiune al lui Viorel Ştefan pentru mandatul la Finanţe, avem o singură certitudine: nu va da niciun ban pentru construirea podului peste Dunăre. Nici la Galaţi, nici la Brăila, nicăieri. Cel puţin aşa susţin persoane din anturajul noului ministru. "Doar nu e prost să dea bani pentru pod. Ar însemna să îşi fure singur căciula, să îşi tragă singur preşul de sub picioare, să îşi taie cu propria mână craca de sub fund. Podul ar însemna dispariţia banilor care l-au ţinut atâta vreme în parlament şi care l-au uns acum ministru al Finanţelor. Câtă vreme nu există pod peste Dunăre, Viorel Ştefan va rămâne în prima linie a politicii", a comentat o persoană din anturajul lui Viorel Ştefan.

Mai mult, potrivit unor informaţii obţinute pe surse, Viorel Ştefan va finanţa toată infrastructura rutieră din jurul Galaţiului. "Speră ca, în acest fel, oamenii să nu mai pună întrebări despre pod", a explicat sursa.

Măcar ştim sigur că Viorel Ştefan există

Pe de altă parte, promovarea lui Viorel Ştefan în Guvernul lui Dragnea condus de Sorin Grindeanu are şi părţi pozitive. În primul rând, gălăţenii îl pot vedea pe Viorel Ştefan. De altfel, apariţia lui la TV încă din primele zile ale anului a infirmat unele zvonuri, conform cărora Viorel Ştefan nici nu există. "Mulţi oameni erau convinşi că Viorel Ştefan nu există, că e doar o invenţie, o plăsmuire a lui Dan Nica, cel care i-ar fi încasat şi indemnizaţia de parlamentar până acum. Ei bine, omul a apărut în carne şi oase şi a demolat un mit. S-a demonstrat că există şi că Galaţiul are în Parlament exact atâţia oameni cât spune legea electorală", a declarat un analist politic.

Viorel Şteban

Iadul alb

Apa Dunării nu a mai putut fi sfinţită

Iadul alb loveşte sutanele negre! La fel ca alte mii de gălăţeni, preoţii nu au mai putut ajunge la slujbă din cauza viscolului. Prea Sfinţia Sa Casian nu a mai făcut Boboteaza pe Faleză, astfel că Dunărea a rămas anul ăsta nesfinţită.

"S-au sfinţit nişte butoaie cu apă, dar cantitatea de agheasmă e total insuficientă. Dacă oamenii nu vor bea suficientă apă sfinţită e posibil să fie apoi năpădiţi de lucrarea Diavolului. Dacă apucau preoţii să sfinţească Dunărea era simplu: apa din Dunăre ajungea la robinetele oamenilor, care primeau astfel har direct de la ţeavă. Acum nu ştim ce va fi", a spus un preot gălăţean.

E posibil, totuşi, să avem şi consecinţe pozitive. Unii cred că anul acesta nu vom avea inundaţii. Până acum, în fiecare an, Dunărea era sfinţită şi tot în fiecare an producea inundaţii catastrofale. Nu spun că există neapărat o relaţie cauză-efect. Spun doar că ar trebui să vedem dacă nu cumva anul acesta Dunărea nu va fi cumva mai liniştită. E posibil. Întâi să vedem, apoi să vorbim.

A.Gheasmă

Ar fi fost mai bun Dorin Otrocol prefect

Dorin Otrocol s-ar fi descurcat mai bine cu zăpezile decât Aurelian Panaitescu. Fostul prefect al Galaţiului ar fi deszăpezit câte şapte cărări deodată, spre deosbire de actualul prefect, care deszăpezeşte un drum şi abia apoi trece la următorul. "Nu s-a descurcat cu apele, dar când e vorba despre a face cărare... nici nu se pune problema. E spirt! Şapte cărări în acelaşi timp nu e chiar la îndemâna oricui", a admis un oficial guvernamental.

J.B.

Un domn greţos (natură vie cu paricopitat în tramvai)

omnul greţos mă hârcâie la cap

cu glasnică urlată, de suină,

pute-a venitul minim garantat,

a tată-clovn şi-a mamă-(h)eroină,

a şleahtă, şi-a ţicneală, şi a gang,

şi a durere-n puşcă şi la bască...

şi-l rog aşa: te rog frumos, monşer,

oare nu vrea (u)râtul tău să pască?

nu vrea să-l ducă nenea unde-i nap

şi jir şi ghindă... (şi celebra zoaie,

să nu te-neci)... fii înţelegător

şi grohăie-n lătură, nu-n tramvaie!

Tălâmbul râde, mă scanează dens,

cu instrumente paricopitate:

se umflă-n falcă, îmi propune caft

şi-şi duce guiţarea mai departe!

Submarin Cosorescu

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Galaţiul în imagini

pamflet01.jpg pamflet02.jpg

 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".  

Citit 4452 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2017 01:40