PAMFLET | Reguli de circulaţie noi pe Basarabiei. BMW şi Audi au prioritate în faţa tramvaielor
Foto: Foto Marius Prisacariu

PAMFLET |  Reguli de circulaţie noi pe Basarabiei. BMW şi Audi au prioritate în faţa tramvaielor
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Jalea Basarabiei

Pentru că şoferii cocalari din Galaţi nu mai contenesc cu blocarea tramvaielor pe Calea Basarabiei, poliţia a decis să modifice regulile de circulaţie pe această stradă, în aşa fel încât să nu mai existe discuţii: toată lumea va acorda prioritate maşinilor BMW, Audi şi Mercedes.

Decizie de bun simţ a autorităţilor locale din Galaţi! Întrucât nimeni nu mai putea stopa fenomenul blocării liniei de tramvai, s-a luat hotărârea ca maşinile cocalarilor să aibă prioritate. Astfel, pe strada Basarabiei se vor aplica regulile obişnuite de circulaţie numai dacă să întâlnesc două autoturisme Dacia, Renault, Seat, Tico şi alte mărci preferate de oamenii obişnuiţi. În schimb, atunci când una dintre maşinile obişnuite se întâlneşte cu un BMW sau un Audi de exemplu, maşina obişnuită este obligată se dea prioritate. "Practic, şoferul de limuzină are voie să facă ORICE. Să meargă cu spatele, să meargă în zig-zag, să-şi lase maşina unde doreşte, să meargă chiar şi pe contrasens cu 200 de kilometri la oră. Ceilalţi şoferi trebuie să se dea la o parte şi să respecte prioritatea absolută a bolizilor de zeci de mii de euro. E normal să fie aşa, doar proprietarii acestor maşini au plătit chiar şi de zece ori mai mult pentru aceste maşini", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Ionel Georgel.

Prioritatea funcţionează şi în faţa tramvaielor

Prioritatea de şmecher va funcţiona, evident, şi în cazul întâlnirii cu mijloacele de transport în comun, mai cu seamă cu tramvaiele. Situaţia este, totuşi, puţin diferită. Din cauză că acestea nu pot ocoli maşinile cocalarilor, regula va fi că tramvaiele vor aştepta oricât va fi necesar. "Din păcate, nu în toate cazurile mijloacele de transport în comun pot elibera calea de rulare a autoturismelor cu prioritate. În aceste cazuri, tramvaiele vor fi obligate să staţioneze şi să aştepte până când proprietarii de BMW şi Audi îşi vor face manevrele. Indiferent dacă vor decide să treacă în zig-zag prin faţa tramvaielor, indiferent dacă vor opri ca să îşi cumpere proprietarii şaorma sau orice altă situaţie posibilă", a mai explicat Ionel Georgel.

BMW-ul alb are prioritate absolută

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei au mai stabilit şi care va fi regula de prioritate în cazul în care pe stradă se întâlnesc doi bolizi de acelaşi fel. "Întotdeauna un BMW alb va avea prioritate în faţa unui BMW de altă culoare. Se ştie că cei mai mari cocalari îşi iau BMW alb, deci ei trebuie să aibă întâietate. Dacă maşinile care se întâlnesc sunt identice, inclusiv în ceea ce priveşte culoarea, atunci prioritatea rămâne la latitudinea celor doi. Să se înţeleagă", a mai spus reprezentantul Poliţiei.

Potrivit autorităţilor locale gălăţene, noile reguli sunt valabile deocamdată pe Basarabiei. Este vorba despre un proiect-pilot, care va fi extins şi pe celelalte străzi ale oraşului, în cazul în care îşi va dovedi viabilitatea.

Din închisoare iese cine vrea Dragnea

După ce ordonanţa graţierii nu a mai putut fi băgată pe şestache în Guvernul Grindeanu condus de Dragnea, PSD a decis să schimbe puţin textul, în aşa fel încât să fie pe placul cât mai multor oameni şi, în plus, să aibă şanse mai mari de a trece pe sub nasul societăţii civile.

"Nu ne mai ascundem după deget, textul va fi foarte simplu: "va fi graţiat cine decide Dragnea". E mult mai simplu aşa, nu mai apar discuţii că pe lângă mahării PSD ar putea să scape şi câte un găinar. Practic, Dragnea va fi ca un rege care are dreptul de iertare absolută", a explicat purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Sorin Grindeanu.

De altfel, este posibil ca indivizii condamnaţi nici să nu fie nevoiţi să mai intre în închisoare. Potrivit unor informaţii, noul text al ordonaţei de Guvern va cuprinde un paragraf care se referă la faptul că Dragnea trebuie să se pronunţe asupra graţierii imediat după ce un judecător condamnă pe cineva. "Eficienţă, despre asta e vorba", a mai spus Grindeanu.

Regele Precar

După deszăpezire, Pucheanu a dispărut

Bucuros că gălăţenii nu l-au înjurat pe perioada zăpezilor, Ionuţ Pucheanu şi-a luat câteva zile de vacanţă, pentru a sărbători victoria împotriva nămeţilor. "A fost foarte stresat, a vrut neapărat să arate că el e mai bun decât toţi ceilalţi primari la un loc. A muncit zi şi noapte, aşa că, după ce a trecut potopul, a răsuflat uşurat şi şi-a luat concediu", a explicat o sursă din cadrul Primăriei Galaţi.

Absenţă Motivantă

Pamflet în versuri

Caramba! ("invitaţie" la circ)

Vorbeşte româneşte, tipizato!

vorbeşte româneşte, sir gherţoi!

purtaţi înscrisuri englezeşti pe trenţe,

şi ochelari de sanchi, amândoi!

La circ e locul vostru, nu pe stradă,

nu în tramvai, nu în autobuz!

ce vă strâmbaţi de zor, ca măscăricii,

ca proasta şi ca prostu-n cucuruz!?

Sunteţi şucari ca sarsailă-n lemne,

gata de şucăr, gata de orice!

n-aveţi nici o păsare, nici o noimă!

bun simţ?... bun gust?... ole! ole! ole!

Purtaţi tâmpenii englezeşti pe trenţe,

şi ochelari de sanchi, amândoi!

gata, uşcheala! gata! hai, caramba!...

că Ţara asta nu e pentru voi!      

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 6474 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2017 10:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.