Maria Magdalena Dănăilă, pentru a treia oară la EUROVISION

Maria Magdalena Dănăilă, pentru a treia oară la EUROVISION
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Maria Magdalena Dănăilă, una dintre vocile reprezentative ale Galaţiului, a înscris şi anul acesta o piesă creată de ea, muzică şi versuri, la Eurovision, competiţie la care participă pentru a treia oară.

Un asemenea demers presupune, însă, costuri legate de înregistrare, de drumuri şi de taxă de înscriere, iar Maria Magdalena Dănăilă nu avea suma necesară. I-a venit în ajutor Asociaţia "Danube Media Center", fondată de jurnaliştii de la "Viaţa liberă", printre obiectivele căreia se numără şi susţinerea excelenţei şi talentelor gălăţene. Alături de jurnaliştii de la "Viaţa liberă" au oferit sponsorizări şi alte două organizaţii: Asociaţia "Galaţi, oraşul meu" (preşedinte Bogdan Radu Brînzan) şi Fundaţia "Magnus" (preşedinte Dan Brînzea).

Bijuteria muzicală a fost trimisă la  preselecţie şi sperăm că va fi selectată, astfel  încât să avem o gălăţeancă de talia Mariei Magdalena Dănăilă în finala competiţiei pe România, moment când vom putea asculta şi piesa.

Ca orice lucru făcut cu sufletul, melodia are o poveste frumoasă, cu răsturnări de situaţii, care sperăm că vor duce spre un deznodământ fericit: "„Iubire” este o piesă compusă pentru atelierul Shakespeare „A 12-a noapte”, regizat de regretatul Bogdan Ulmu, în cadrul Masteratului Internaţional de Teatru Muzical, realizat de Universitatea „Dunărea de Jos” în colaborare cu Academia Centrală de Dramă din Beijing. La momentul respectiv, compusesem doar o strofă şi un refren, fiind piesa de deschidere a spectacolului. Acum, după un an de bursă la Academia Centrală de Dramă, am compus restul. L-am întrebat pe Adi Nour dacă vrea să cânte cu mine o piesă pe care vreau s-o trimit la Eurovision. Adi mi-a spus din start că nu vrea la Eurovision - eu l-am asigurat, în glumă, că o piesă aşa de drăguţă sigur n-o să fie admisă. Asta l-a făcut curios şi i-am trimis piesa înregistrată simplu, chitară - voce. Cred că nici nu s-a terminat bine piesa că a şi zis, da, îmi place, hai s-o înregistrăm. Bucurie mare pe capul meu, imediat m-am mobilizat să găsesc sponsor pentru orchestraţie, dar Adi mi-a pus hopul: vreau s-o cântăm împreună, dar nu la Eurovision. Aşa că am fost nevoită s-o înregistrez singură. A ieşit o bijuterie muzicală, realizată de maestrul Jimi El Laco, de la Nightloosers", povesteşte Maria  Magdalena Dănăilă.

Alexandra Penciu, încă o gălăţeancă la EUROVISION - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 7405 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017 02:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.