Ceasul din brânză care costă un milion de dolari
Foto: Sursa foto: go4it.ro

Ceasul din brânză care costă un milion de dolari
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Producătorul elveţian de ceasuri M. Hoser & Cie a lansat Swiss Mad Watch, un model de ceas a cărui carcasă este realizată dintr-un sortiment de brânză numit Vacherin Mont d'Or medaille d'or.

Pentru a rezista la şocuri şi uzură, carcasa este acoperită cu răşini speciale.

Cureaua ceasului este realizată din piele de vacă, iar cadranul roşu cu marcaje albe este inspirat de steagul elveţian. Cei care nu îşi permit să dea în jur de un milion de dolari pe un ceas pot opta pentru versiunea „low-cost” a Swiss Mad Watch, care nu include brânză şi costă aproximativ 17.000 de euro. În cazul în care ceasul din brânză se vinde totuşi, banii vor fi folosiţi pentru susţinerea producătorilor independenţi de ceasuri din Elveţia.

Nu este prima dată când producătorul de ceasuri de lux creează controverse. Anul trecut compania a lansat un model, numit Swiss Alp Watch, care seamănă de departe cu Apple Watch. Prin acesta, H. Moser a subliniat teama de smartwatch-uri a producătorilor de ceasuri clasice.

Ceasul a fost realizat ca o formă de protest împotriva unei noi legi, care afectează producătorii elveţieni de ceasuri. Aceştia sunt obligaţi acum să realizeze 60 la sută din valoarea unui ceas în Elveţia, faţă de 50 la sută înainte.

Citit 2574 ori Ultima modificare Vineri, 27 Ianuarie 2017 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.