Chelfăneală de 1 aprilie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Astăzi este 1 aprilie, ziua în care ne aşteptăm să fim păcăliţi. Nu e însă nicio maimuţăreală, chiar intră în vigoare acciza la combustibili. Adică ne luăm ditamai chelfăneala de 1 aprilie. Chelfăneală de la neveste că nu renunţăm la autoturisme.

* Cred că am mai scris-o şi anii precedenţi: nu ştiu cum se face că anumite publicaţii, terne, lipsite de conţinut, însăilează articole glumeţe în prima zi a lunii aprilie, ştiri conform cărora se petrec lucruri care, de fapt, nu vor avea loc niciodată. Ar trebui să ne hlizim, dar mi-am pierdut simţul umorului. Simţul acestui umor forţat.

* Fosta ministresă Maria Grapini a mâzgălit iarăşi pe Facebook – i-a scăpat încă un dezacord: „Porţiunile de autostradă din România MĂ FACE să fiu mai optimistă”. De ce se chinuie să zgârie tableta, ce dramă o macină? Probabil că la şcoală nu avea deloc voie să scrie pe tablă, ci numai s-o şteargă, să aducă harta, să strângă fondul clasei şi aşa mai departe. Da, aşa e! Cei care pe timpul gimnaziului strângeau fondul clasei au intrat în politică...

* Un alt militar român a căzut la datorie duminică, în Afganistan. Conform cutumelor, el va fi avansat în grad şi propus pentru decorare post-mortem. Cât cinism, ce mult ne place să trăim în neoliticul minţii! Sau poate că tradiţia ar trebui respectată în continuare. De ce trebuie totuşi să mediatizăm avansarea în grad a unui răposat? Cât de mult îi poate fi consolată familia prin decorarea post-mortem?

* Greva de la Transurb poate fi comentată într-un singur fel. N-ai cum să vorbeşti despre o acţiune spontană câtă vreme era cunoscută încă de săptămâna trecută. Cu tot respectul, dar spontaneitatea ar trebui să fie prezentă din plin la Academia Română, nu la o societate de transport în comun.

* Anglia şi Ţara Galilor au legalizat în weekendul precedent căsătoriile din dragoste. Din dragoste de acelaşi sex. Poate cineva să ne spună că Adelu Năstase s-a luat din interes cu doamna Dana? Prea puţin probabil.

Citit 1381 ori Ultima modificare Luni, 31 Martie 2014 16:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.