Moş Nicolae cu căciulă de Iepuraş

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În săptămâna dedicată evenimentului de marketing „Şcoala Altfel”, copilaşii de clasa I (da, doamnelor de la catedră, clasa I, nu clasa „întâia”) au întrebat nerăbdători ce le va aduce Iepuraşul cu majusculă. La ce temperaturi sunt afară, mă tem că va veni Moş Nicolae. Un Moş Nicolae cu căciulă de iepure.

* Să vă mai spun ce părere am despre dinţosul promovat până la extenuare de Paşti? Nu, am făcut-o vreo trei ani la rând, până când un vecin mi-a bătut obrazul: „Dragul meu, eu cred că eşti scârţar, d-aia refuzi Iepuraşul de Înviere.”

* Apropo de sărbătorile pascale. Vine ziua în care gălăţeanul de la bloc va dori să sacrifice scrumbia, cel mai popular animal fără picioare din sud-estul României. Preţul dihaniei a crescut direct proporţional cu pofta creştinului - dacă luni era pe la 28 de lei, astăzi va zâmbi trufaşă din galantare la treizeci şi ceva de lei kilogramul. Iată recomandarea de bucătar în devenire a subsemnatului: cumpăraţi-vă creveţi! Sunt „la ofertă”.

* Putin ameninţă că o să ajungem, cât de curând, la conducta lui. Conducta de gaz. În replică, premierul Viorel pozează în relaxatul planetei, afirmând că România va sta liniştită câteva luni de zile. După care nu ştim cât de liniştită va fi. Trecem pe peleţi, Viorele? Sau pe lactate, vorba lui Nea Nicu.

* Suntem ţară de consum, asta o ştie şi fi-miu de clasa a IV-a. Foarte mult consum, aş adăuga. Politicienii consumă zilnic, pentru ei nu contează posturile şi nici sărbătorile legale. Oare o exista produs de consumat din soia?

* Un ziar de scormoneală scrie că Meme Stoica, fostul preşedinte al cluburilor Oţelul şi Steaua, ar munci într-un atelier de tâmplărie din interiorul penitenciarului Rahova. Tot tâmplărie făcuse acum ceva ani în urmă, pe un stadion din Bucureşti. I-a dat la tâmplă unui suporter înfocat. Iată cum sunt redescoperite unele meserii de bază ale societăţii...

Citit 719 ori Ultima modificare Vineri, 11 Aprilie 2014 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.