Nişte neinspiraţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De Sfintele Paşte, românul a încercat să evite farmacia. A mers direct la spital, în funcţie de posibilităţi. A eludat apucăturile de haplea consacrat (i s-o fi mărit stomacul), însă nu s-a putut stăpâni pe uliţele republicii. Accidente rutiere ca-n acest an, cu ocazia sărbătorilor pascale, n-am mai contabilizat. Adevărat a Înviat!

* Dacă ne-am aşteptat să curgă vin în neştire în minivacanţa de Paşti, realităţile social-geografice ţin să ne contrazică. S-a lăsat cu multă, foarte multă apă în şase judeţe din sud... A fost îngrijorată întreaga clasă politică, inclusiv premierul Viorel. Apăsat de faptul că unii oameni au găsit lumina Învierii în găleţile cu care scoteau apa din case, prim-ministrul s-a refugiat cu greu în Delta Dunării, alături de familie. El a şi postat câteva fotografii sugestive pe Facebook, imagini însoţite de un text emoţionant. Viorel şi-a exprimat întreaga compasiune faţă de sinistraţii din Olt, Argeş, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman, slovele scoase din tolba lexicală evidenţiind faptul că i se rupe. Inima. Iată mesajul lui Vio: „Cine a ales Delta ca destinaţie zilele acestea a fost fff (sic!) inspirat. Soare, păsări, verde tot şi o ciorbă de peşte fără egal. De fapt, Delta este mereu, pe orice vreme şi în orice companie, un loc fabulos. Paşte fericit tuturor!” Carevasăzică, alde apă-n gât din judeţele menţionate au fost doar neinspiraţi, nu bătuţi de soartă. Cum să stai în calea viiturii, când ţi-ai fi putut teleporta întreaga mahala pe braţul Sf. Gheorghe? Mai ales că însuşi şeful Guvernului a făcut aceste sugestii... Să fie amendaţi toţi sinistraţii!

* Vai, ce durere în Sulina l-a apucat pe premierul Viorel! Numai el ştie cum a savurat ciorba aia de peşte. I s-a dus cu noduri. Cu noduri de lipie.

* Bănuiesc că Liviu Dragnea, un alt corifeu al politicii autohtone, îşi face cu atenţie calculele. Peste o lună de zile vin alegerile europarlamentare, iar în Teleorman miroase a contingent nou-nouţ de votanţi. Care nu faci faţă distracţiei impuse de viituri, te pregăteşti de scrutin... Atenţie, nu contează ce crezi despre Lumea Cealaltă, dacă nu votezi!

Citit 656 ori Ultima modificare Luni, 21 Aprilie 2014 13:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.