Tărâmul Fă-găduinţei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Neamul românesc, cel plin de proverbe, zicători, balade şi reţele culinare, s-a mutat pe Facebook. Sau Fă-cebook, ca să mă adecvez tendinţelor. Eh, taman reţeaua asta de îndobitocire (domnule Zuckerberg, e de bine!) a crăpat din cauza istericalelor mioritice. Toată lumea s-a prăpădit de râs, de indignare, de alte sentimente... Premierul Viorel o catifelase pe Doina Pană de la Ministerul Apelor şi Pădurilor cu apelativul de periferie „fă”. Există o înregistrare audio-video în acest sens, am consultat-o de câteva ori, nu mai există niciun dubiu, chiar dacă negustorul cinstit se jură că nu e hoţ. Dar nu înţeleg de ce ne sperie/ne scandalizează această povestioară. De fapt, ştiu: noi închidem ochii - de ignoranţi ce suntem - la privatizarea Sidexului, însă zbierăm ca apucaţii când murdăreşte unul două termopane în buricul Zambaccianului. Suntem Tărâmul Fă-găduinţei. Avem cu totul alte motive să-l luăm la rost pe Viorel, nu pentru că i-a zis „fă” unei Doine foarte puţin importante pentru râul şi ramul lui Toma Alimoş. Madam cu nume de ansamblu popular poate că nu merita mai mult, îmi asum mitocănia, dar haideţi să nu ne mai răzvrătim ca nişte rebeli fără cauză. Nu ne ajută background-ul pentru a fi rebeli pe bune. Aşadar, mi-am notat cu creionul de ochi câteva chestiuni:

1. Prim-ministrul Viorel a jignit mai mult naţia (nu şi pe doamna Doina, cu siguranţă) în momentul în care a ignorat decizia Consiliului nu-ştiu-care cum că ar fi plagiat puţin prin lucrarea de doctorat.

2. Viorică, cel din dormitorul doamnei Daciana, a fost mult mai neprotocolar atunci când şi-a dat cu părerea despre Duicu şi alţi băieţi de bine din PSD controlaţi la măsele de DNA. Ca individ care provine din branşă, dar mai abitir din cauza funcţiei actuale, nu avea NICIODATĂ voie să sugereze sentinţe. Mai bine m-ar fi abordat cu „băi, boule”, decât să se comporte astfel...

3. Şi, da, insultătoare până la capăt a fost poziţia în care individul şi-a cărat trupul prin fluviul de conjunctură din Teleorman. Cum să stai ca pupăza într-o barcă pneumatică, în vreme ce nişte proşti în uniformă te cară în spate? Fă, Ponto, ţine picioarele sus, fată, ca să nu te stropeşti!

Citit 832 ori Ultima modificare Joi, 24 Aprilie 2014 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.