Demisia, manieratule!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Căpetenia Consiliului Judeţean Galaţi, fost corespondent al Ştirilor de la Ora 5, a dat o probă de gentileţe la şedinţa de acum câteva zile, repezind cu graţie bărbătească o colegă de plen, la rugămintea acesteia de a fi lăsată să-şi încheie alocuţiunea. Fără pic de anestezie, politicianul manierat i-a răspuns că, lăsaţi, nu vă lăsăm neterminată, mojicie din cauza căreia ar fi trebuit să-şi dea demisia. De fapt, nici azi nu e târziu să renunţi la funcţie, nu şi mâine. Acum ar trebui să ieşi din peisaj, delicatule! Mirobolantul Spiderman (s-a echipat aidoma personajului de desene animate într-o emisiune de hlizeală fără motiv) se va ascunde – dacă va fi cazul, însă mă tem că nu-l va lua nimeni la rost pentru recenta ieşire în decor – după perdeaua unei anecdote, dar păcatul face ca tocmai domniei sale să-i fi fost extirpat simţul umorului. Manieratule, demisia!

* Coleg de partid cu Spiderman, premierul Viorel s-a luat de marinarul de la Cotroceni, însă nu l-a mai atacat la flotă, terenuri, corupţie şi nici la vânzările anterioare. Doctorul Xerox a găsit vârsta preşedintelui României un motiv destul de solid pentru a face glume de neam prost. De delicat, de fapt, mă iertaţi. Vio a comentat afirmaţiile lui Traian Băsescu de la depunerea jurământului lui Ioan Rus, afirmând că acesta „este mai bătrân” şi că de asta nu ştie că autostrăzile nu ţin de Ministerul Transporturilor. A fi bătrân, carevasăzică, a devenit o infracţiune sau măcar o contravenţie... Bietul Vio o fi uitat că oamenii de vârsta a treia sunt nucleul dur al electoratului cultivat de cei trei trandafiri. Sau poate că el se consideră european, naiba ştie. M-am ramolit şi eu.

* Salariaţii din România sunt cetăţenii din Uniunea Europeană care muncesc cel mai mult. Concluzia nu-mi aparţine, e treaba unui institut francez cu nume greu de parcurs. După noi vin grecii, altă chestiune de neînţeles. E drept, românul, atunci când este luat la întrebări, îşi scarpină ceafa, se şterge de transpiraţie, oftează prelung şi emite cel mai frumos clişeu de la inventarea hieroglifelor – nici nu-mi mai văd capul de treabă.

Citit 1249 ori Ultima modificare Joi, 26 Iunie 2014 16:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.