Cât îl mai suportăm?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tipul ăla care s-a vopsit în Spiderman într-o emisiune de televiziune – da, despre fostul corespondent al ştirilor sângeroase este vorba – şi-a irosit viaţa în halatul de doftor, mai apoi în puloverul de politician. Cinstit, nu l-am văzut niciodată înfofolit în costum de haine, a iubit mereu statutul de rebel, profitând, e drept, şi de firma uşor elastică pe care şi-a conturat-o în perioada în care inventa anecdote pe piatra funerară a accidentaţilor/tumefiaţilor zonei. Consumatorii de audiovizual din ţară apucaseră să-l simpatizeze, dar s-au răzgândit în momentul în care grotescul perlelor autorului reclama reţete compensate şi cele cinci cercuri olimpice. Poţi să confecţionezi o glumiţă când un consătean calcă pe greblă, chiar e de râs (vorbim despre singurul accident casnic demn de Urzica), dar să faci bancuri misogine la câţiva metri de necazul unei familii ţine de patologie.  

Şi n-am fi făcut caz din atâta lucru, dacă jupânul din poveste n-ar fi urcat pe acoperiş, ba chiar pe turla bisericii, ţinându-se strâns precum ursul Koala. Ajuns conjunctural (e puţin zis conjunctural) într-o funcţie şi mai expusă, Spiderman a început să pozeze în pugilist, în smardoi de uliţă, ajungând să-l facă uitat pe omologul din judeţul vecin, pe craniatul care i-a promis unei jurnaliste nişte picioare în gură, pe post de ordeuf. Dacă memoria nu-mi joacă feste piramidale, eroul acestui colţ de pagină şi-a înfipt, acum vreo nouă-zece ani, unghiuţele în grumazul unui camarad pentru simplul motiv că n-au putut avea aceeaşi opinie. Democratică măsură...

A urmat momentul evocat de cotidianul nostru luna trecută, când masculul feroce spălat de acuarelele cu Spiderman i-a adus în plen apropouri cu caracter aluziv sexual unei doamne, iritându-se apoi când mass-media, pe bună dreptate, i-a sancţionat bădărănia. Alaltăieri, marele luptător de K1 s-a justificat în faţa unui alt politician, unul dintr-un partid concurent, că nu-i bagă pumnul în gură de teamă că astfel şi-ar putea spurca mănunchiul de falange. Cât trebuie să-l mai suportăm pe caraghios? Ş-am încălecat p-o şa, Spiderman, demisia!

Citit 901 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iulie 2014 16:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.