Urbanism sălbatic (I)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Însemnări la final de sezon estival în miezul mileniului al III-lea, la o aruncătură de băţ de non-Uniunea Europeană.

Zice-se că suntem lipiţi pe uşa din dos a comunităţii continentale şi, Doamne, câtă dreptate a avut cel care ne-a botezat atât de dur... Apărem, carevasăzică, deasupra vizorului, acolo unde gospodarul de la bloc îţi trecea numele de familie cu mare mândrie şi, neapărat, cu nichel. N-aveai bordura vizorului nichelată, puteai să şi pleci din imobil, te luau toţi de nerod, de coate-goale. Acolo suntem noi, Galaţiul, în Europa, unde scrie „Fam. X-ulescu”.

Locuiesc în cea mai cruntă periferie a urbanismului, o sălbăticie care poate stârni oricând apetitul canalului de nişă Animal Planet. Să nu vă mire că vă veţi întâlni cu aparatura High-Definition a binecunoscului brand de televiziune. Se pot face filme consistente fără pic de imaginaţie, îţi vine totul de-a gata, e autoservire, dragii mei!

1. A apărut o dihanie de câine fără stăpân chiar în faţa blocului în care îmi târâi şoşonii seară de seară. E un clămpău amărât, am auzit că ar fi rămas fără stăpân şi trăieşte din ce-i aduc doamnele bune la suflet din zonă. Noaptea, când trec ambulanţele, face ca lupii din Alaska (şi nu e singurul patruped din sinistrul cor), dar mai şi latră gros când trece vreo mâţă insolentă. Vorbim despre tihnă, despre un tablou în care ar trebui să domnească liniştea mormântală, doar avem cimitirul Cătuşa aproape...

2. Observ de mai multă vreme apetenţa băieţilor cu freză de tip cort sau smoc de melană (asta din urmă e ultima modă, zici că le-a uitat cineva un pumn de lână pe fontanelă) de a zăbovi în parcare cu hârbul pe patru roţi duduind a başi, a rime de mahala, a anarhie muzicală. Dum-dum-dum şi ei sunt înăuntru, deci le-au picat urechile cloşcă, dar inşii rezistă cu stoicism. Chiar îmi fac griji pentru dumnealor, ar fi păcat să-i omoare Guţă sau Salam, chiar şi de la distanţă, prin intermediul slovelor cu care a fost întinat portativul... Aş suna la 112, le-aş face respiraţie gură la ce s-o nimeri, e păcat să crape populaţia de cocalari urbani. (va urma)

Citit 834 ori Ultima modificare Duminică, 17 August 2014 14:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.