Ţara în vacanţă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ziariştii sătui de Pamelele şi Beyonce-urile de România s-au apucat de chestiuni grele - geopolitică, strategii NATO vs. Rusia, a fi sau a nu fi război în Europa. Astfel, am cules următorul titlu: „Sunt şanse ca Rusia să ajungă la Odessa şi pe braţul Chilia. Însă nu foarte mari”. Slovele nu erau înşirate în chirilică, aşadar nu văd de ce ar fi o oportunitate ca Putin să coboare pe Dunăre... Or asta înţeleg eu prin şansă, când, de fapt, autorul ar fi trebuit să vorbească despre probabilităţi.

* S-a dat startul campaniei „Vacanţe la ţară” cu preţuri care pleacă de la 175 de lei pentru şase zile. Mergeţi la Lepşa, chiar dacă scorurile depăşesc targetul. Sunt nişte patroni de pensiuni pe-acolo demni de toată acceleraţia. Şi ambreiajul.

* Mai bine ar merge proiectul „Ţara în vacanţă”, şi-aşa pentru unii nu există decât campania pentru prezidenţialele din toamnă. Tarifele vor fi destul de piperate, le vom simţi din ianuarie încolo.

* PMP a organizat în weekend nu-ştiu-ce lucrări ale şcolii de vară din cadrul organizaţiei de tineret a partidului, motiv pentru Băsescu de a poza ulterior la o terasă alături de Lenuţa Udrea. În primul rând, de unde naiba vară, că azi reîncepe şcoala normală, aia care ar trebui să se facă pe bune?! Apoi, de ce nu lăsăm vlăstarele republicii în pace, de ce le îndobitocim cu doctrine, şcoli de (po)vară şi alte destrăbălări? Şi ar mai fi ceva, dar mă aude doamna Maria.

* Apropo, azi vom vedea mulţi politicieni (nu e o premieră, deja avem de-a face cu ditamai cangrena) dominând curţile şcolilor. Vor încerca nişte mesaje chibzuite pentru părinţi, vor cerşi tot fără stil voturi pentru noiembrie roşu... Sau poate că nu va fi atât de însângerat.

* Un prieten îmi reaminteşte că românii sunt mai interesaţi de noul iPhone 6 decât de turul de scrutin de peste două luni de zile. Sau poate de ambele, în egală măsură. Un telefon deştept poate poza la fracţiune de secundă buletinul de vot, iar în schimbul fotografiei de multe ori se obţine o recompensă decentă. De fapt, indecentă, dar cam aşa se face politică în Africa Europei.

Citit 973 ori Ultima modificare Duminică, 14 Septembrie 2014 22:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.