Vulpia Traiana...

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* N-am zăbovit ieri pe seama „cuibului” pomenit de Pricopie de la Educaţie, nu ştiu ce-o fi fost în tărtăcuţa-mi... Ce-i drept, era destul de bogată în proteine povestea cu vulpea ca să mai fiu atent şi la detalii. Pentru cei care au deschis cartea evenimentelor ceva mai târziu, ministrul abecedarului a făcut referiri la vulpoaica de la ţâţa căreia ar fi supt Romulus şi Remus, fondatorii Romei. Şi, grăit-a Remus din Guvernul Ponta, vulpea i-ar fi crescut pe cei doi în cuibul său. Bleguţul de el o fi uitat că vulpile trăiesc în garsoniere.

* Săraca vulpe, nici nu bănuieşte cât de importantă este în guvernarea actuală, mai ales că nu prea are de-a face cu găinari. Dragii mei, găinăria a fost de mult escaladată!

* I-am găsit şi un nume vulpii romane, n-o putem lăsa nebotezată: VULPIA TRAIANA. E bine, domnu’ Remus?

* Acelaşi ministru cultivat până la Dumnezeu a ţinut o cuvântare în prima zi de şcoală. Şi le-a spus celor adunaţi că „aveţi una dintre cea mai frumoasă şcoală din Bucureşti”. Săracul, la orele de gramatică făcea biluţe de muc. Are însă un potenţial care i-ar îngrijora până şi p-alde Vanghelie, Grapini şi Eba, nişte titani ai analfabetismului.

* A început şcoala. Copilul meu, elev de clasa a V-a, va învăţa pe rupte, se va pregăti pe şantierele patriei, şantierele în miniatură, alea prevăzute cu toaletă unde poţi să fumezi. Mă rog, unde nu ai voie să fumezi, dar n-ai să fii fraier să te afle profesorul de serviciu. Mizez şi pe faptul că odrasla-mi nu va parcurge prea curând aceste rânduri, încă e atras de aventurile lui Scooby-Doo. Aşadar, ăla micu’ a trecut la gimnaziu, iar dascălii de gaşcă au vrut să-i facă o surpriză: lunea va avea şapte ore, adică va studia de la ora 11,00 până la şase seara. Aştept prima şedinţă cu părinţii ca să aflu când e prevăzută pauza de cafea pentru copilaşi. De asemenea, sunt foarte aproape să bat palma cu o firmă de nes pentru a-i face reclamă pe tricou şi pe uşa de la intrare, doar n-o să pot să-i cumpăr în fiecare zi pliculeţe ca să reziste întreaga zi pe tarlaua lui Remus Pricopie. Sau măcar un „3 în 1”, ceva.

Citit 1165 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 18:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.