La ucraineni se poate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un deputat pentru diaspora a intrat în greva foamei deoarece statul român n-ar face nimic pentru compatrioţii fugiţi peste hotare. La auzul veştii că renunţă la potol, fostul companion al levierului Miron Mitrea i-a urat mult succes. Apreciez gestul celui pe care-l putem considera nemâncat, dar aş avea câteva comentarii de făcut:

1. Statul nu face nimic nici pentru fraierii rămaşi între hotare, aşadar măcar nu e nimeni discriminat.

2. Exemplul ar trebui urmat şi de burduhănoşii care, şi în stare de greva foamei, ar rezista încă vreo trei ani, la câte rezerve au adunat în intestine.

3. Mitreo, între tine şi ăla care mă claxonează la semafor că am ratat o fracţiune de secundă de verde nu e nicio diferenţă, bă! Nu m-am enervat, ziceam şi eu aşa...

* Iată că în Camera Deputaţilor se vrea şi binele (ca să nu se dorească răul, vorba unui fost mare fotbalist român pe care-l cheamă Hagi). Ordonanţa traseismului n-a trecut, însă mai este şi faza pe Senat, moment în care probabil vor fi aduşi electori şi din Teleorman, numai să fie votată cum trebuie legea patinajului viteză dintre partide. Carevasăzică, mingea este acum la Dragnea.

* Mă iertaţi că am fost luat de val. Tocmai ce lăudam căsoiul deputaţilor... Aceiaşi domni au adoptat altă ordonanţă guvernamentală care permite iarăşi cumularea pensiilor şi a salariilor. Adică avem de-a face cu o nouă pomană electorală. Va dura numai până la alegeri, sunt convins de acest lucru, dar orice ban aruncat aiurea ne trimite şi mai tare în groapă. Jos comunismul, băi, huo! Pe bune, mi-am pierdut umorul, m-au părăsit metaforele în faţa nenorocirilor care trec prin maşina de vot intitulată Parlament.

* Un parlamentar ucrainean a fost aruncat într-o ghenă de gunoi, alaltăieri, lângă Parlamentul din Kiev, de către mai mulţi protestatari furioşi. Deci se poate. La noi, ţara Dansului Pinguinului, situaţia stă cu totul altfel – în tomberon a ajuns doar Dan Diaconescu.

Citit 1403 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.