Ponturcescu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Urăsc să fiu deranjat, dar nici să dau ochii peste cap nu-mi place. Carevasăzică, o să las deoparte măcar pentru o zi manualul auxiliar „Să desluşim împreună tainele auxiliarului”... Avem alte evenimente în agendă, chiar dacă lama Ilenei şi melcul lui Ilie începeau să ne devină simpatici. Probabil că mâine o să-mi bag iarăşi nasul în publicaţia semnată de Carmen Iordăchescu.

* Ponta sau Turcescu? Arena Naţională sau popota de cadre? Doriţi Coreea de Nord sau o porţie de Absurdistan, cu menţiunea că noţiunea de pe urmă e împrumutată... Poate Ponturcescu. Respect cronologia faptelor şi mă declar indignat că stadionul ăla a fost construit degeaba (şi au intrat şi bani ca la balamuc în ridicarea sa): la niciun meci al naţionalei de fotbal a României, nici măcar în Liga Campionilor sau la finala Ligii Europa n-au fost ocupate absolut toate locurile. Sâmbătă, însă, când Micul Titulescu a făcut 42 de ani pe muchie, nu mai erau locuri nici în veceurile de pe măgăoaia încadrată de străzile Basarabiei şi Maior Coravu. La 25 de ani de la Revoluţia din ’89 am ajuns să revedem imagini de-a dreptul vomitive: mulţi dintre aplaudaci erau rupţi de foame, dar dădeau ca maimuţele din mâini. Îngrozitor!

* Pentru antenişti, precizare: în locul lui Ponta putea fi oricine, până şi un urmaş al lui Ion Raţiu, aş fi fost încercat de acelaşi sentiment. Repulsie, regurgitaţie...

* Turcescu. Individul blând ca o domnişoară trecută de vârsta a doua - asta numai atunci când avea în studio oamenii pe care-i curăţa de scame (deşi, nu l-am văzut niciodată plin de sânge pe incisivi într-un dialog cu vreun pesedist; faza cu verbul lui Vanghelie a fost mai mult satiră) - s-a trezit ofiţer acoperit şi jurnalist. Şi a trebuit să scape de povară, cum el însuşi a povestit la televizor, într-o seară cu Bruce Willis pe Pro TV şi Dan Negru pe Antena 1. L-am găsit destul de teatral şi cu prea mult Dumnezeu pe buze, el care nu prea o ardea mistic. Dacă e circ ieftin, oricum iese prost din scenă, iar în caz că a avut grade pe umăr şi s-a dat, în paralel, ditamai gazetarul să-i fie ruşine.

Citit 760 ori Ultima modificare Luni, 22 Septembrie 2014 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.