Bate-mă, sinucide-mă!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fiind băiet neastâmpărat, m-aş fi luat iarăşi de candidaţii la preşedinţie... Mă deprimă figurile care mă privesc fix în fiecare zi. De pe toate gardurile, mai de pe fiecare stâlp. Mai ales că şi DNA-ul bagă 12 cu 24, mai ales că m-a distrat la culme acel titlu „X şi Y au fost autosuspendaţi din Z”. What? Cum adică au fost autosuspendaţi? E un fel de draga mea, ţi-am greşit, sinucide-mă!

* Slavă Domnului, am despre ce perora, a fost meciul de tenis al Simonei Halep, jocul cu americanca Serena Williams, acea întâmplare care mă trimite la colţ, pe coji de geam termopan încuscrit cu sârmă ghimpată. Scrisesem - nu-mi reneg mâzgăliturile - că sportiva din constanţa n-are profil de campioană. E o muncitoare zdravănă, mi-e aproape imposibil să-i găsesc corespondent în istorie: aici nu e vorba de talent, ci de transpiraţie în exces, e un soi de Fefeleaga, de Vitoria Lipan reîncărcată. Natura n-a fost generoasă cu ea - a lăsat-o de statură medie (ca să rotunjesc un pic, să nu par incorect politic), realmente un handicap într-o disciplină dominată de huidume, fără o tehnică sclipitoare, iar lista poate continua. Are şi d-alea, şi de celelalte, dar nu de toate. De fapt, specialiştii pot vorbi fără oprire despre ce i-ar mai fi trebuit Simonei. Că fata de pe litoral a reuşit în acest Turneu al Campioanelor de la Singapore să dea de pământ cu Bouchard şi Williams cea mică (sună aiurea, la ce atlas de femeie se prezintă, dar chiar e mezina familiei cu acelaşi nume), sunt aspecte care întreg orice imaginaţie. Da, sunt performanţe de aur într-o perioadă în care Halep era arătată cu degetul că, în jocurile cu fetele din Top 20, nu prea câştigă nici măcar un game. Eh, e momentul oportun de a îngenunchea în faţa ei şi de a-i spune că m-a învins. Bate-mă, sinucide-mă, Simona, rachetă sunt eu, nu tu...

* Cu riscul de a mă repeta, cele douăzeci de milioane de români pe care le pomenea un politician oarecare pe Facebook, imediat după victoria Simonei, n-au niciun merit pentru ascensiunea fetei de la malul Mării Negre. Doar familia ei şi sportiva însăşi. Jos metaforele de pe ea!

Citit 643 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 16:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.