Castraţi-l pe Moş Gerilă!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înţeleg că, de astăzi, cetăţeanul de la bloc îşi va cumpăra pătură, în loc de porc. Pătura nici n-are nevoie de analize medicale, cine a mai văzut plapumă atinsă de trichineloză?

Se va sista căldura, cam aşa sună anunţul sec şi rece al celor îndrituiţi să rezolve problema zecilor de mii de gălăţeni care se pot trezi, brusc şi fără consolare, cu caloriferele bocnă. Şi, bonus, cu robinetul de apă caldă convertit la cultul piese de muzeu, decoraţiuni interioare şi alte angarale. Se va sista, impersonal, sau poate suntem martorii apariţiei unei direcţii de personificare şi traforaj mental în cadrul fostei regii de apă din urbe?

Cadavrul din târg negociază cu putrescenţa de câteva ierni bune, însă a rămas pe masa din sufragerie, doar-doar s-o ridica într-o zi în capul ciolanelor să întrebe cum va fi vremea prin ianuarie-februarie. În caz că ne-om pricopsi cu 13-14 grade - situaţie iluzorie de-a dreptul, exact cam pe-atunci vin gerurile competente în zona de sud-est a ţării - mai scăpăm de-un sezon rece. Implicit, îi ţâşneşte şi lui dopul de vată din capul sinusurilor. Evrika! Sau Evrika mai mică, una de mediul rural...

În loc să aleagă în timpul anului împăierea sau înhumarea, ambele soluţii fiind radicale, dar necesare, abia în ajunul Crăciunului ne-am pomenit că răposatului nu-i place beteala din pom, başca nici nu pare să mai creadă în Moş. Altfel nu pot traduce blindarea celor 17 asociaţii de proprietari (sau câte or fi). În aprilie, iunie, august ce-ai făcut? Atunci nu existau debite sau se prefigura un 2014 cu două veri, o toamnă şi-un Hawaii? Rău-platnicul s-ar fi repliat, ar fi avut timp de reflecţie, l-ar fi ajutat vecinii să ia o decizie grabnică, i-ar fi tocit uşa tot bătându-i pentru a sparge buboiul. Ne trezim cu lava de puroi cu o săptămână înainte de intrarea în vacanţa de iarnă şi - aţi păţit-o de numărate ori - mai bine îţi ciomăgeşti un cui în talpă, decât să cauţi spitalul sau farmacia în noaptea dintre sâmbătă şi duminică.

Despre contorizarea individuală ce să mai spun? Minuni dumnezeieşti, nu altceva. Dar ce ne facem cu bun-platnicii, nu puţini, care vor sta în cancer de sărbători? Le urăm mulţi ani sau încercăm, în ceasul al doişpelea, să-l castrăm chimic pe Moş Gerilă?

Citeşte şi: Alo, Consiliul Judeţean?

Citit 865 ori Ultima modificare Duminică, 14 Decembrie 2014 14:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.