Norocul tetraplegic al României

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cazul Apuseni se întoarce. Nepermis de repede, ar crede unii, uluitor de rar, aş spune eu. Şi am argumente, n-o fac pe breazul doar pentru like-uri (ce noţiune idioată!). Chiar suntem ţara lui Dumnezeu, nenicule, avem un noroc chior, surdo-mut şi, peste toate, tetraplegic. Zilnic, dacă s-ar produce vreo nenorocire, am pierde vieţi cu nemiluita, am ieşi din scenă în doar câteva luni, deci ne putem considera cel mai competent stat african de pe bătrânul continent. Aşadar, să ne dea Cerul şansă în continuare, căci marile încercări ne tulbură până la agonie... Doamne-ajută!

* Aţi văzut cum dădeau salvatorii la vâsle pe lac, încercând să ajungă în timp-record la victimele accidentului de elicopter? Pe noi ne-a consacrat pagaia ruptă a lui Ivan Patzaichin, ce rost avea să năvălim pe luciul apei cu o ambulanţă veritabilă, cu un amfibiu complet utilat? Ne-am fi prostit, vă jur, i-am fi pescuit la timp pe amărâţii ăia de medici, başca le-am fi transferat alt pericol: de la apa aia îngheţată, ar fi făcut o mamă de pneumonie... Asta nu ne place nouă, să fim previzibili.

* Nici gând să-mi ardă de râs, doar stau şi creionez proporţiile dezastrului în eventualitatea unui seism bolnav de megalomanie. De-ar fi să avem la noi, sub dărâmături, cisterne de apă, potol pe săturate (salate de boeuf, ciorbe de toate felurile etc.) şi mii de fluiere, şi tot nu ne va mai extrage nimeni. Nicio şansă, bă, n-are rost să ne îmbătăm cu apă plată atinsă de lămâie! E ca şi cum l-ai trimite pe Bruce Willis să salveze planeta cu şuriul de la unghieră.

* Raed Arafat, un individ care acum un an şi ceva crescuse ca aluatul în ochii românilor, beneficiind chiar de câteva acţiuni de stradă, l-a acuzat pe Nicuşor de la Constanţa că ar fi schimbat abuziv destinaţia misiunilor elicopterului SMURD. Inofensivul preşedinte de Consiliu Judeţean se apără, spunând că arabul de la Sănătate minte, iar eu tind să-i dau dreptate. Nicuşor abia a revenit în ţară (a fost puţin până la New York, să mănânce pepeni, aşa am văzut eu într-o poză), timpul nu i-ar fi permis o asemenea invazie.

Citeşte şi: Murătura lui Adam

Citit 618 ori Ultima modificare Marți, 16 Decembrie 2014 16:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.