Arafat-Frumos din lacrimă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai lăsaţi-mă cu cel Arafat, nu-l mai spălaţi folosindu-vă de intenţia acestuia, altfel lăudabilă, de a fi fondat un serviciu rapid de ambulanţă! Şi-a primit laudele la timpul cuvenit, a şi încasat destui bani de pe urma acestui aşa-zis patent... Din nefericire, conceptul de intervenţie în regim de urgenţă e puţin defazat la români, e cu câteva pagini de dicţionar în urmă. Când ai două situaţii majore nerezolvate în decursul a opt luni de zile, lasă-mă să-ţi bat obrazul, atât, nu să-ţi cer demisia!

* Susţinătorii săi de pe Facebook, deşi cred că putem vorbi chiar despre o echipă de propagandă (nu-i chiar atât de inocent domnul Raed), ne reamintesc momentele din 2012, atunci când oamenii ieşeau în stradă pentru a-l susţine, într-un conflict cu Traian Băsescu. De fapt, poporul se pârpolea la foc mic, abia aştepta o scânteie ca să defuleze - ar fi izbucnit din orice, şi nu iau în calcul strategia armatei antibăsiste, ci numai realităţile social-economice din acest ungher de Europă. La fel cum vocile pro-Pleşu, în urma campaniei denigratoare a Antenei 3, fuseseră ademenite în stradă de un anumit partid politic (pe bune, nu vă daţi lezaţi, aşa a fost). Românii nu ştiu cum se scrie corect numele preşedintelui ales pe 16 noiembrie, darămite ce înseamnă Arafat şi la ce foloseşte el. Aşadar, Arafat n-a făcut duş cu lacrimile urmaşilor lui Decebal şi Traian.

* România nu se va face bine. Niciodată! Sau ar mai avea o şansă în momentul în care va încerca să copieze vestul, în eventualitatea în care o asemenea preocupare i-ar zgudui axiologia. Ca să fiu explicit - bă, o să contăm abia din momentul în care nu vom mai traversa ca maidanezii pe roşu (deşi, am văzut, unii aşteaptă verdele, le şopteşte instinctul că altfel le va mirosi a radiator spart). Reformulez - ne vom înzdrăveni atunci când, văzând un viţel că trece pe culoarea stopului, vom sări să-l luăm la rost, să-l dăm pe mâna Poliţiei. Unde bat? Suntem campionii glumelor proaste, şi din cauza noastră, a celor care sună de-a-n boulea la 112, punând de multe ori medicii în dificultate. E foarte posibil ca apelul de acum câteva zile, de la Constanţa, să nu fi fost luat în serios din prima...

Citeşte şi: Norocul tetraplegic al României

Citit 997 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Decembrie 2014 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.