Porto-Francu’. Elveţian

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Francul elveţian a sărit ieri şi pârleazul de 4,5 lei. Haideţi să ajutăm oamenii aflaţi în necaz, sună o alarmă de cavitate bucală, iar subsemnatul, fără a fi proprietar pe vreun imobil, se aşteaptă la ce-i mai necesar. A, nu pe mine ar urma să mă sprijine Guvernul? Doar pe cei care şi-au tras credite în moneda lui Heidi şi a Milkăi? Dar se ştia, Doamne apără şi mai ales păzeşte, că orice împrumut comportă riscuri, că a ajunge la o înţelegere semnată şi ştampilată cu banca e ca şi cum ţi-ai da găuri cu bormaşina în talpă. De ce să fie ocrotiţi numai captivii francului din Ţara Cantoanelor, îi discriminăm pe cei cu datorii calculate în euro? Prin 2008-2009, când înmugurise criza, rata mi s-a umflat cu 50 de procente... Am dat cu creme, am făcut injecţii, însă umflătura nu s-a dat bătută şi nici Guvernul nu m-a sunat să-mi ofere un segment de umăr pentru un transfer serios de lacrimi. Aşadar, ori pe toţi, ori pe niciunul, iar Galaţiul, la câţi năpăstuiţi număr după saltul CHF, ar merita să se cheme Porto-Francu’.

* Dacă întâmplător aţi auzit de Gheorghe Bunea Stancu, să ştiţi că omul e şi spiritual, nu numai degrabă vărsător de blacheuri în fruntea jurnalistelor neobrăzate. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila ar fi declarat că este pregătit sufleteşte pentru o perioadă lipsită de libertate. Textual, Bunea s-ar fi lăudat că pregăteşte un concurs de muzică uşoară în penitenciar, adică vreun Callatis, ceva, deşi, dacă ţinem cont de bârfe, ar avea timp şi de câteva ediţii de Eurovision. Naiba l-a pus să-i placă muzica...

* Curtea Constituţională a decis să arunce la coş şi legea Big Brother 3 şi m-aş grăbi să-i laud înverşunarea. Vorba cuiva de pe Facebook, ne reîntâlnim cu ea, adicătelea cu proiectul Big Brother 4, la următorul atentat terorist. Nu sunt adeptul unei asemenea legi, iar cel care spune că n-are nimic de ascuns şi că îmbrăţişează ideea confundă secretul de stat cu intimitatea de sufragerie. Dacă tu, serviciule cu ochi albaştri, afli ce mănânc în fiecare dimineaţă la micul dejun, nu vei anula riscul producerii de atrocităţi. Apropo, ştie cineva dintre băieţii agili care şosetă dintre cele purtate ieri mi-a fost puţin ciupită în vârf?

Citeşte şi: Morcovul de după

Citit 1077 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Ianuarie 2015 17:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.