Poarta Albă. Patru margarete

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Va fi sau nu va fi eliberat? Aceasta-i întrebarea. Despre Gigi Becali este vorba. O judecătorie de provincie a decis că e cazul să-l scoată la aer pe piperean, rămâne de văzut ce se va petrece la recurs. Televiziunile de ştiri (dar şi cele de sport) îşi freacă mânuşiţele - să te ţii rating de-acum încolo...

* Ministrul Justiţiei pune punctul pe excrescenţă: penitenciarul nu este hotel, iar pentru modernizarea tuturor închisorilor din România ar fi nevoie de un miliard de euro. Aproape că m-a convins de necesitatea acestei investiţii: pofteşte, neamule, la Poarta Albă, închisorică de patru margarete! Se face primirea cu pijamale nou-nouţe mirosind a Coco Chanel, beneficiezi şi de room-service atunci când vine un nou deţinut, avem şi car alegoric la care te-am şi înhăma puţin pentru milioanele de euro uşchite ca nebunul. Te bagi la un sejur de câţiva ani?

* Decât să bagi un miliard de coco în pârnăile patriei, mai bine inventezi aparatul telefonic care nu mai poate fi interceptat. De ce să aibă de suferit bieţii politicieni? Azi eşti şef peste Justiţie, mâine s-ar putea să fii dat de gol de unul care nu mai suportă condiţiile de după gratii. Gândeşte-te, e ca şi cum ai investi în tine!

* Circa 100 de proprietari de câini au fost amendaţi în ultima lună în sectorul 6 al Capitalei pentru că animalele lor au lăsat mizerie pe stradă, sancţiunile variind între 200 şi 500 de lei. Subiectul e complex, aici ar trebui să intre şi primatele care-şi aruncă vestigiile de cafea şi tutun, fie că ele se află pe trotuar sau în trafic. Revin la momentul oferit de patrupede - m-a pus necuratul să dau like unui articol excelent întocmit de scriitorul Răzvan Ioan Boanchiş. Ca din buricul pământului, în inima Facebook-ului, m-am umplut de fecale lingvistice: mi-au fost luaţi la rând cea care mi-a dat viaţă, verii şi vecinele, răposaţii, apucăturile din intimitate şi aşa mai departe. Surprinzător este că tocmai nişte cucoane reclamau un arsenal cumplit de imprecaţii, mâncam şi plângeam, mâncam. Dacă asta înseamnă să fii iubitor de animale, mă predau şi-i mulţumesc Cerului că mi-a fost dat să apreciez oamenii.


CITEŞTE ŞI: Minte furată în corp sănătos

Citit 602 ori Ultima modificare Vineri, 06 Martie 2015 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.