Lingăi şi lingouri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* ONU avertizează că în maximum cincisprezece ani apa va fi mai scumpă decât petrolul. Prin urmare, piţipoancele vor savura peste un deceniu şi ceva petrol plat cu lămâie, băutură de fiţe. Doar acasă îşi vor îndoi ficatul cu pulpă de păcură şi cu ţiţei de la dozator...

* Găbiţă Oprea, profesionistul din fruntea Ministerului de Interne, poate şi altceva, chiar dacă eu credeam că e în stare doar să-şi vopsească sprâncenele. Prezent acum două seri într-un studio de televiziune, generalul i-a pupat cu foc pe Iohannis, Ponta şi Kovesi. Profitând de faptul că românul s-a născut poet, omul mai avea un pic şi le dedica elogii şi în versuri. Stă şi Gabi la pândă - în caz că încep lucrările la fundaţia unei coaliţii anti-Guvern, hop şi partiduleţul său în horă, dar până atunci nu strică să faci ham. Precum maidanezii din faţa blocului care urlă ca dracii când trece ambulanţa, crezând că lupii şi-au tras girofar.

* Despre lingăi, numai de rău. Avem însă şi lingouri. DNA-ul anunţă că Darius Vâlcov, ex-ministrul care baleiază între noul Cod Fiscal şi cele mai recente acuzaţii ale procurorilor, ar fi primit trei lingouri de aur, un tablou cu ramă aurie, mulţi bani şi alte picturi. Aşadar, avem de-a face cu un mare iubitor de frumos: o ramă de fag i-ar fi stat în esofag, iertaţi-mi rima!

* Dacă ministrul unei ţări din Europa începe să strângă aur, înseamnă că vin vremuri grele, monşer. Face cât o mie de avertismente, abia acum ne dăm seama cât de aproape este apocalipsa economică. Iar Lavinia e argint viu prin studio...

* Naţionala de fotbal a României se pregăteşte de marele meci cu Insulele Feroe şi se plânge că-i lipsesc vreo două-trei piese importante. Printre ele se numără însuşi portarul, de ca şi cum ar conta, vorba unui amic. În schimb, nordicii chiar au probleme de lot: însuşi căpitanul lor a anunţat că nu poate fi prezent la Ploieşti, acolo unde este programat evenimentul, deoarece are o lucrare în weekend. E muncitor în construcţii, iar şantierul nu-l aşteaptă. Pentru ăsta, munca e mistrie. De aur, dacă vrei, Vâlcove!

Citit 3303 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2015 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.