Mic tratat de înavuţire

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ieri a fost ziua lui Darius Vâlcov şi a lui Elton John. Se aude că şi primul, dacă va fi încătuşat, va cânta în faţa procurorilor. În schimb, al doilea, în caz că va fi cotropit de amorul artei, nu-şi va cumpăra niciodată pictura "Femeie goală culcată".

* Presupun (îmi impun asta) că fostul ministru de Finanţe e curat, că nu s-a pitit printre morminte de frica urechilor lungi... De unde mama soacră a Laviniei Şandru are ăsta lingourile alea de aur acasă? Admit că reacţia-mi seamănă leit cu rictusul acelui miner care scotocise în ’90 după maşini de scris la peneţeu’ şi droguri la peneleu’. N-ai pus bazele Facebook-ului, n-ai inventat insulina, deşi Paulescu nu cred să fi avut saci de gologani în debara, aşadar cum te-ai pricopsit în halul acesta? Întreb cu frustrarea fraierului de rând care ar putea ajunge la o asemenea avere doar câştigând la loto. Şi aia să nu fie măsluită, evident. Iar dacă aş intra în politică, pentru a parveni, n-ar fi îndeajuns să ling ou’.

* În ajutor îmi sar savanţii americani, parcă mi-au citit gândurile - aurul din fecalele umane valorează milioane de dolari. E pe bune, constatarea le aparţine specialiştilor care frecventează Adunarea naţională a societăţii americane de chimie. Dacă lingourile conului Darius au vreo legătură cu filozofia băieţilor deştepţi de peste Atlantic, îl invit să şi le păstreze liniştit.

* Finlandezii vor să pună la colţ matematica şi istoria, adică nu le vor mai considera materii şcolare de sine-stătătoare. Ce nebuni sunt nordicii! Păi, cum îţi mai trimiţi ţâncul la pregătire dacă dispar disciplinele pe capete? Apropo de istorie, de mult simţeam nevoia să fac un comentariu în acest colţ de pagină: urmaşul meu, elev de clasa a V-a, are cele mai multe şi cele mai lungi teme fix la istorie. Nu la limba maternă, nici la mate sau la engleză, ci la antipatica istorie. Am încercat să-mi consolez copilul, să-i inoculez că poporul care nu-şi cunoaşte trecutul nu are viitor şi nici perfect compus, însă m-am fript cu ciorbă. Eram la masa de prânz, mă blestemase Zamolxis. Probabil.

Citit 565 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2015 14:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.