Ora pământului de vară

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ora pierdută eroic în somnul de sâmbătă spre duminică a fost folosită de politicieni după bunul plac. Darius Vâlcov, ca să dau un exemplu la întâmplare, a încercat să scoată nişte Anemone din peretele de rigips. Luchian însuşi le băgase acolo, naiba ştie cum...

* Feisbucăretul a avut cel mai mult de pierdut pentru că ziua de 29 martie a numărat doar 23 de ore. În cele şaizeci de minute confiscate de labilitatea fusului orar puteau fi urcate mii, poate zeci de mii de fotografii cu pisicuţe şi citate de prenadez ale iluştrilor necunoscuţi Poptămaş şi Teo Trandafir.

* Împingerea limbilor din cadran s-a suprapus cu forfota faliilor de cernoziom din Vrancea. A fost cutremur, a anunţat cineva pe Facebook, iar alţii au dat like. Eu, dormind dus, n-am simţit nimic şi nici pe reţeaua de socializare n-am stat ca să-mi curgă mucii. Ce vom face noi cu ora de vară? Mă tem că luminile din oraş se vor aprinde/stinge tot după vechiul program. Sau poate că pregătirile pentru sezonul estival sunt uşor inhibate de arsenalul NATO plimbat prin gropile din sud-estul României.

* Nu, n-am stins luminile sâmbătă seară. Aşadar, a trecut ora pământului pe lângă mine, a stricat orzul pe gâscan. Ce incultă fiinţă, nu mă mai recunosc! Şi mă aşteaptă şi alte proiecte importante pentru Terra, cum ar fi declararea delfinilor fiinţe non-umane. Cerneo, cu balenele albastre avem ceva?

* Oprim becurile sau ni le sparge vreunul cu praştia sau cu arma automată? Ne facem că plouă - culmea, după aproape două zile de potop - dar la doi paşi de noi se coc diverse planuri de război. Ce căuta ditamai tancul la intrare în Galaţi pe aceeaşi bandă cu un cărăuş de peturi? Ăla era tras de un măgar amărât, în vreme ce în spatele său avansa hardughia pe şenile. Cinstit, dacă m-ar întreba cineva, aş converti şi maşina de război, aş duce-o fix la un centru de colectare. De fier vechi. Ar fi o frumoasă întâlnire cu capacele de canalizare din municipiu.


CITEŞTE ŞI: Monalisa, în bătaia vânturilor

Citit 446 ori Ultima modificare Duminică, 29 Martie 2015 21:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.