Reţetă din cartea de astronomie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Duşman al conceptului de salon de înfrumuseţare, parlamentarul Remus Cernea are ceva şi cu rasa umană. După ce a solicitat declararea pinguinilor persoane non-umane, fostul candidat la preşedinţie ne sfătuieşte să nu mai tăiem pui de găină sau iepuri de Paşti, adică să arătăm că avem inimă: „95 la sută dintre toţi iepuraşii şi puii de găină vânduţi pentru sărbătorile de Paşti vor muri înainte de aniversarea primului lor an de viaţă”. Cernea prezintă şi alternativa: „Salvaţi o viaţă... Vă rugăm alegeţi să cumpăraţi ciocolată pentru copiii dumneavoastră!” Am ţinut să vin şi cu ghilimele, ca să mă disociez clar de mesajul conului Remus. Iată ce cred eu despre această campanie idioată:

1. În mintea lui Cernea, ciocolata este un substitut al proteinei animale. Sau naiba ştie la ce s-o fi referit. O fi încurcat cărţile de gastronomie cu cele de astronomie...

2. Românii nu cumpără iepure de Paşti, deci nici nu-l sacrifică. Iar faza cu urecheatul care însoţeşte cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii ţine doar de comerţ. Rilă are privire blajină - nu dă cu copita, nu stropeşte duhori ca sconcsul - şi a fost proiectat mai mult de nevoie pe pachetul de vopsea de ouă.

3. Revin la momentul precedent. Remus Cernea a confundat iepurele cu mielul, deşi niciunul nu suge la două oi, doar n-o să credeţi în proverbul cu laptele servit în condominiu.

4. Puiul de găină - mă refer la puiul bun de mâncat, nu la cel încă pufos - se găseşte în sacoşa omului de rând în tot restul anului. Evident, atunci când şi-l permite, însă nicidecum nu e o tradiţie a sacrifica galinaceea de Paşti. Ouăle găinii fac parte din tradiţia pascală, Remuse, doar n-o să împopoţonăm ouă de taur, iar puişorii, neserioşi din cauza vârstei, nu prea fac ouă. Doar găinaţ.  

5. Pe lângă glicemia crescută de la ciocolata aia, dragă domnule Cernea, mi se ridică şi părul pe ceafă. Altă soluţie n-aveai? Pentru iepurele de ciocolată nu verşi o lacrimă, el nu e copil? E ca şi cum ai înlocui cotletul de mistreţ cu pufuleţi.

 


 

Citit 822 ori Ultima modificare Vineri, 03 Aprilie 2015 17:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.