Dan Şova Baudelaire

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ghiţă Copos ar trebui să meargă pe burtă, să zică sărut mâna, conaşule, că a fentat cinci luni de pârnaie cu cinci lucrări aşa-zis ştiinţifice. Nici nepotul meu, oricare ar fi ăla, oricând s-ar naşte el şi indiferent care-i va fi talentul, n-ar putea crede că un băiat îmbogăţit din televizoare, amandine şi vânzări de fotbalişti ar fi putut cerceta eczemele şi priapismul domnitorilor din secolele XIV-XVI. Aşadar, mai uşor cu pliscul, George, fă-te că bagi alune în tortul de merengue şi lasă-ne în nedumerirea că din orice pârnăiaş poate ieşi un Garcia Marquez sau măcar un Grigore Ureche!

* Pentru cei care au ratat telejurnalele, Copos s-a plâns că l-a calomniat presa în mod brutal, că rândurile din cărţulia aia cu alianţele matrimoniale i-ar aparţine în totalitate. Coane Copos, dacă tot te dai aşa de istoric, ia zi-ne dacă Petru Şchiopul a jucat la Real Madrid sau la Foresta Fălticeni... Sau poate că n-a jucat, având accidentul fix în buletinul de identitate. Na, am ales unul din secolul al XVI-lea!

* Se aude că şi Dan Şova şi-a pregătit, pentru cea mai nasoală eventualitate, opisul pe care îl va aborda după zăbrele. Prima lucrare ar purta următorul titlu - La fleur du mal, probabil trandafirul. Păi, ce, Baudelaire a scris despre mai multe flori, nu e plagiat.

* Galaţiul se va încălzi datorită Brăilei, cel puţin aşa sună o ştire la modă. Un cazan la mâna a doua, care va fi cumpărat din oraşul vecin, ar putea încălzi apa menajeră a ţigliniştilor şi a mazeparilor. Fiind vorba de un cazan, înţeleg că nu vom duce lipsă nici de lichidul esenţial strălucirii ochilor.

* Peste tot am găsit anunţuri legate de programul magazinelor în zilele de Paşti. Alimentara cutare e deschisă de la până la, măcelăria X-ulescu ţine OPEN pe uşă mai tot timpul şi aşa mai departe. Bă, dar despre cinematografe şi teatre nu scăpaţi nici măcar o vorbă? Poate s-a deşteptat românul şi vrea să-şi ducă nevasta în rochie de seară la o piesă frumoasă, mai scoateţi-l de la masa aia plină de drob, cozonaci şi ouă rujate. Prost obicei, urâte vremuri...

Citit 850 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2015 14:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.