Ce-ţi cumperi cu 7 lei?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul de Finanţe a pus la bătaie un milion de lei pentru cetăţenii responsabili care au venit acasă mai întâi cu bonul fiscal şi abia apoi cu produsul. În timp ce poporul care urăşte evaziunea fiscală înjunghia ultimul cozonac din dulap, subalternii lui Ponta încingeau manţocăria folosită şi la extragerile 6 din 49, în direct la Tevereu. La Tevereu Doi, ca să fiu explicit până la capăt. N-am citit regulamentul de pe siteul ANAF sau unde l-au mai publicat inspectorii, însă am înţeles că posesorii de bonuri fiscale emise pe 7 februarie 2015 pentru segmentul 6-6,99 lei sunt câştigători - îşi vor împărţi 222.222 de euro, doar n-o să mă încurc în lei şi roni, cum în mod eronat gândesc unii dintre compatrioţi. Concluzii:

1. Calendarul ortodox spune că data de 7 februarie a picat într-o sâmbătă, adică ziua în care românul are cea mai mare predispoziţie la aruncat banii pe prostii. Mulţi îi zic şoping (se scrie altfel, dar consider că merită o românizare). Carevasăzică, aparatul de extras bile a jucat cum gândeau finanţiştii: bă, să iasă un bilet dintr-o zi de cumpărături, ca să împărţim lovelele la mai multă lume! Ce facem, îmbogăţim un fomist? Dar, repet, şedinţa de extragere s-a desfăşurat pe bune.

2. Mă gândesc la românaşii care pe 7 februarie şi-au cumpărat maşină nouă şi care, în conformitate cu legislaţia, n-au părăsit reprezentanţa auto până când nu li s-a eliberat bonul fiscal. Numai în pielea lor să nu fii, se simt discriminaţi oamenii - ei nu vor avea niciodată o hârtiuţă pe care să scrie 6 lei...

3. Mă tot gândesc ce naiba poţi cumpăra de 6 sau 7 lei. Cafeaua e mai ieftină, dacă-ţi iei două pâini, dai cu un leu mai puţin, în caz că treci pe beri, niciodată, dar niciodată nu scoţi doar 6 lei din buzunar. De la 9 lei în sus, altfel eşti băutor ocazional şi meriţi să fii pus la respect. Pe ce să se ducă 7 lei, nene, este cea mai imposibilă sumă de pe planeta România. Parcă vezi că învingătorii acestei prime loterii fac parte din familie, dar mai bine mă abţin de la comentarii impertinente. Capul sus învinşilor, mai multe nu pot spune.

Citit 572 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2015 14:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.