Vulpi belite lângă Victor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Simpaticul pufos din fruntea Ministerului Sănătăţii şi-a adus aminte că mai există profesionişti în România. Mă refer la jupânii din domeniu, doar n-o să credeţi că lui Bănicioiu i-a fugit mintea la cei mai pricepuţi ingineri ai neamului. Dacă nu luăm urgent măsuri, în trei ani rămânem fără medici, a susurat ministrul. Desigur, dar în această perioadă avem alte griji, bre – pensiile parlamentarilor, alea sunt importante: le punem lunar pe card sau le trimitem prin poştăriţe blonde, cam la 18-20 de ani, la domiciliul fiecărui demnitar?   

* Apropo de blonde cu vino-ncoa’, nu pot lăsa neconsolat gestul canadiencei Bouchard, impoliteţe comentată pe mai multe meridiane. Fătuca de peste Atlantic a refuzat să dea mâna cu tenismena noastră Alexandra Dulgheru înaintea meciurilor Canada-România din Fed Cup. În duelul direct, fără să ţină cont de ierarhii, românca i-a dat bătaie în două seturi, consfinţind proverbul că dacă tăceai filozof te numeai. Domnişoara Bouchard joacă elegant şi în rolul principal din axioma conform căreia dacă eşti frumos nu este obligatoriu să fii şi ager la minte.  

* În timp ce noi petreceam porţiuni liniştite de weekend, premierul patriei avea emoţii la aterizarea pe aeroportul Henri Coandă. Venea omul de la Cluj-Napoca, iar contextul meteorologic părea creionat de B1 TV – bătea vântul, avionul nu se simţea deloc bine... Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, prezentă în aeronavă cu Victor Ponta, a povestit pe Facebook că 10 la sută dintre pasagerii acestei curse au borât (sic!). Au dat la raţe sau la boboci, se putea exprima doamna, însă nu i-o fi dat voie adrenalina să-şi aducă aminte şi alţi termeni. Despre Victoraş nu spune dacă şi-a expus involuntar micul dejun sau gustările de peste zi. Ar fi fost fain să citim că prim-ministrul a belit vulpea, s-a răstit la bocanci, l-a strigat pe Iorgu, a decartat sau a constatat că-i vine cu taxă inversă. Mă bucur totuşi că Ponta şi-a putut controla aparatul digestiv, nu de alta, dar din greşeală să nu fi belit, ferească Cerul, vulpea lui Remus Pricopie.

Citit 561 ori Ultima modificare Duminică, 19 Aprilie 2015 14:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.