Premierul Al Bundy

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Seismul din Nepal, picat la o săptămână după debranşarea Mărioarei Zăvoranu de la cele terestre, le oferă din plin materie primă televiziunilor autohtone. Ni se va reaminti cutremurul din 4 martie 1977, îi vom auzi măcar o dată pe oră pe Mărmureanu şi Radulian, blocurile cu bulină vor fi trimise la farmacie, iar acolo - ştim de ani buni - le aşteaptă Arşinel şi doamna Stela în poziţie de dans.

* Ponta are azi întâlnire cu parlamentarii care acum trei ani (habar n-aveam ce s-a întâmplat pe 27 aprilie 2012, am citit în ziare) votau moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, ulterior fiind instalat Cabinetul USL. Tema propusă de superficialul băiat din fruntea Executivului este "3 ani de la începutul sfârşitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu", un fel de cum am marcat noi un eseu în timpul liceului şi ne lăudăm cu el până când ne vor apărea şi strănepoţii pe planetă. Al Bundy, ăsta e premierul. Galeria lui Dinamo serbează, cu acelaşi aplomb demn de o cauză mai bună, incendierea unei peluze de stadion.

Ce ar putea discuta Victoraş cu votanţii moţiunii de cenzură de acum trei ani de zile? Ar trebui să le iasă câte ceva:

1. Vor întârzia, cel mai probabil, câteva ore, deoarece îi vor aştepta pe toţi eroii neamului din 27 aprilie 2012. Câţiva dintre ei, cum ar fi Hrebenciuc, Mitrea, Cătălin Voicu şi Fenechiu, nu prea au cum să participe la aniversare. Unii din cauză de arest la domiciliu, alţii din motive ceva mai serioase. Cu executare.

2. Şova o fi votat atunci? Bine că tăiaţi tortul diseară, Victore, altfel cine ştie dacă tizul Dănuţ ar mai fi prins felicitările şi dansul...

3. Suntem cea mai africană ţară din Uniunea Europeană, însă ne permitem luxul de a vorbi despre un anume Ungureanu ca despre cine ştie ce bornă a apocalipsei economice. Dacă memoria nu m-a vândut pe te miri ce, acest MRU a zăbovit maximum jumătate de an ca moţ al Palatului Victoria, aşadar de unde regim, de ce să-l umflăm pe unul a cărui detentă politică e vizibil limitată? Nu cumva astfel ascundem gunoiul sub preş? Nea Klause, Gorghioaico, ne mai luăm ţara înapoi sau o lăsăm tot pe casa scării să îngheţe de frig ca proasta?


CITEŞTE ŞI: Să-i fie telecomanda uşoară!

Citit 685 ori Ultima modificare Duminică, 26 Aprilie 2015 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.