Macara pe bonuri de masă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Autostrada Transilvania se construieşte cu utilaje furate din Spania. Vă întrebaţi de ce nu există un drum de mare viteză şi pe distanţa Galaţi - Bucureşti? Nene, ai noştri nu prea ştiu să dea cu jula, iar dacă o fac nu se lipesc la maşini atât de sofisticate...

* Mă întrebam de ce drumurile din judeţ sunt mâncate de carii şi de alte boli incurabile. Păi, gălăţenii nu uşchesc decât lucruri mărunte, sunt găinari, carevasăzică. Sau, ca să ţin cu ai mei, cred că nu s-au înţeles la bani cu mai-marii regiunii. Vrei excavator fabricat ca pentru Europa de vest la preţuri de Balcani? Nu se poate să-ţi tragi macara pe bonuri de masă.

* Un deputat social-democrat devine vedetă abia în momentul în care există undă verde pentru arestarea sa. Ce-ţi poţi dori mai mult într-o ţară primită doar la mişto în Uniunea Europeană? Ion Ochi, acesta este numele artistului, a făcut circ după ce Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil reţinerii sale: "Dreptatea, din punctul meu de vedere, este un raport de convenienţă între lucrurile care nu se schimbă indiferent de cei care stau în spatele lucrurilor şi cei care le analizează". Ce mai, e bun de tot individul, merită să fie cancelar sau furier la pârnaie.

* Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu (pe cuvânt de om miniatural dacă ştiam cum îl cheamă), a confundat nişte scriitori. Mai avea un pic şi mi-l făcea şi pe Tamaş de la Steaua poet sau eseist. Ce-i drept, la câte stilouri se tocesc după gratii, trebuie să fii foarte limpede la minte ca să deosebeşti un scrib contemporan de unul clasic. Copos, Cervantes, Shakespeare, Gică Popescu... Mi-e totuna, trebuie să ne mândrim cu cei care, prin opera lor, încearcă să ne deschidă minţile. Mă rog, unii umblă şi la portofelele noastre. Revin la Vulpescu, Ionuţ Vulpescu. L-a confundat pe Shakespeare cu Hamlet, al său personaj. E ca şi cum i-ai spune lui Preda, în caz că i-ar fi permis gena nemuririi încă păstrată la naftalină, Marin Cocoşilă. S-ar simţi onorat. Sau să-l faci pe Copos cine ştie ce domnitor din secolul al XVI-lea.


 

Citit 697 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2015 16:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.