1 mai munci-ciordesc

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* E zi liberă. Liberă şi dacă ne apucăm, ca proştii, să gândim. Tentativa de a pune creierul la muncă merita o serbare, o festivitate cu mici. Mici apucături intelectuale. Să trăim, aşadar.

* Se întreba pe bună dreptate un amic pe Facebook: bă, ăia care nu mai au loc de muncă au voie să petreacă de 1 mai? Omul a lovit perfect: în câţiva ani, ziua aceasta internaţională va fi serbată în majoritate de roboţi.

* Culmea este că şi parlamentarii beneficiază de zi liberă. Habar n-am cui i-a trecut prin cap că ăştia muncesc - când ei se gândesc să elimine cătuşele de la mâinile corupţilor, nu înseamnă că transpiră în folosul prostimii. Atunci când - exemplu de acum două zile - un deputat se consideră discriminat că se strigă catalogul în plen numai în ordine alfabetică, pe el chemându-l Stanciu, iarăşi nu se poate vorbi despre cârcă. Unii dintre ei scapă stropi de transpiraţie atunci când rămân singuri cu secretara.

* Pentru politicieni (nu toţi, ar fi inuman să-i bag în oală pe cei 1 la sută care şi-au păstrat pojghiţa de cinste şi onoare), ziua aceasta trebuie să fie numită 1 mai munci-ciordesc.

* Încă un sfat: grijă mare la mahmureala din a doua zi de 1 mai! Sau la meteorismul din ziua a treia de 1 mai.

* 1 mai nu se mai ţine ca pe vremuri în sectorul 5 al Capitalei şi nici la Iaşi. Vanghelie şi Nichita au mici probleme, aşadar fost-au excluşi micii cu muştar. Unde sunt serbările câmpeneşti de altă dată? Întrebam şi eu, nu duc dorul unor asemenea chiolhanuri cinice...

* Apropo de Nichita. Zic procurorii DNA că primarele ieşean folosea Poliţia Locală pentru filaj în interes propriu. M-am oprit greu din râs; nu vreau să jignesc pe nimeni, însă mi-e greu să cred că un poliţist local, fost gardian public (poate că între timp au apărut şi generaţii mai răsărite), este în stare să comită un filaj ca în romanele de profil. Carevasăzică, Nichita e bun de reţinut şi pentru naivitate în formă continuată.


CITEŞTE ŞI: Transhumanţă = menopauză

Citit 947 ori Ultima modificare Joi, 30 Aprilie 2015 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.