Demisie şi beletristică

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Vestea conform căreia DNA-ul îl urmăreşte penal pe Victor Ponta mi-a dezmembrat bunătate de weekend. Cine mi-l poate depana, poate ieşirea lui Şova din zodia invincibilităţii? Naiba ştie, însă acum e nasol că nici în coincidenţe nu mai putem crede. Cum să scoţi pe tavă cercetarea premierului chiar în ziua depunerii unei moţiuni de cenzură? Buldogule, Gorghioaico, atât de slabi sunteţi, mă? Despre şeful statului nu mai pot zice nimic - de la discursul de după scrutin, ăla cu „aţi fost nişte eroi”, n-a făcut decât să se plimbe în ţări străine şi să scrie romane. Abia ieri a arătat din nou a preşedinte, solicitându-i demisia copilotului. Următorul prim-ministru al României poartă două prenume: Laura Codruţa.

* Ajuns în fugă la Direcţia Naţională Anticorupţie, Ponta, bulversat de camerele de luat vederi care-ţi rezolvă deviaţia de sept, n-a răspuns afirmativ la întrebarea care-l trăgea de cel puţin o demisie. Staţi aşa, am venit ca om normal la DNA, nu ca politician. Politica o facem în Parlament. Hopa, ce avem noi aici? Iată ce avem:

1. Şi eu cred că sunt om normal, darămite mama care mă întreba ieri dacă nu vreau să cumpăr nişte ouă de ţară de la o mănăstire. Am dat din cap că da, nu ca bulgarii... Chiar, noi, tot bipezi loviţi de banal, de ce suntem discriminaţi? Doamne fereşte!

2. Victore, matale eşti premier şi în slipul plin de nisip la Varna sau unde-ţi făceai vacanţele de vară la pauperitate. Asumă-ţi, eşti prim-ministru, ai putea deveni o victimă cu ştaif! Nu fi fraier, renunţă acum, nu în momentul în care vor ieşi românaşii în stradă. Nu te lua după Găbiţa Firea, aia nu mă mai miră că mereu cade cloşcă, e cel mai slab pregătit purtător de cuvânt care ţi-a cărat vreodată cratimele şi diacriticele.

3. După ieşirea de la Cotroceni, acolo unde l-a deranjat pe Iohannis, aflat până-n gât în beletristică, acelaşi Victoraş a zgâriat Facebook-ul cu următoarea remarcă: „Numai Parlamentul mă poate demite”. Pariu că se poate şi altfel, conaşule? M-a avertizat un amic de la Revista Kamikaze că ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti e bun de tot la bătaie.

Citit 642 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2015 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.