Korfu’ de Victoraş

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Băncile greceşti au lacătul pus, iar din bancomat se pot retrage tot mai puţini gologani. Mai întâi a existat limita de 60 de euro, iar peste două zile pragul maxim a fost redus la 20 de coco. În scurtă vreme, grecul de rând, amărăşteanul, va veni cu bani de acasă pentru a mai împlânta cardul în perete.

* Duminică va fi referendum la Atena şi în împrejurimi. Oare ce întrebare va fi tipărită pe buletinul de vot? Încerc să-mi dau cu părerea: Aţi fi de acord să vină Merkel noaptea să vă citească nenorocitul de contor? Eu n-aş dori, nu de alta, dar mă prinde în budigăi. Mi-e ruşine de distinsa doamnă.

* Criza din Grecia e mult mai mare decât criza de putere din România. Ne gândim la insuliţele Eladei care ar putea fi privatizate (totul va fi decis duminică, la referendum), însă nu putem uita de Korfu’ de Ponta, cel care mai are un pic şi se va opera şi de mătreaţă pentru a-şi prelungi şederea acasă la Erdogan.

* Senatul a decis ca arestul la domiciliu să nu dureze mai mult de 30 de zile. Misoginii vor spune că, dimpotrivă, acest soi de reţinere e de durată, „până când moartea ne va despărţi”.

* Zeci de elevi au fost daţi afară din examnul de Bacalaureat deoarece au fost prinşi copiind. Mi se pare o măsură exagerată, aveau şi ei un început de premier.

* La vizita sa din Bolivia, Papa Francisc va mesteca frunze de coca pentru a face faţă condiţiilor potrivnice la aproape 4.000 de metri altitudine. O fi aflat şi el că altfel nu-i va rezista coafura. Mergea şi o pipă...

* Primarul Braşovului a fost ridicat puţin de procurorii DNA la numai câteva zile de la eliberarea lui Radu Mazăre, fostul edil al Constanţei. Cu alte cuvinte, turnăm B.D. – la munte şi la mare în varianta 2015. De data aceasta, umorul este involuntar.

* Armata ar putea fi reintrodusă în România. Din 2016. Pe bază de voluntariat. Prin urmare, nu suntem obligaţi să rezistăm multă vreme în eventualitatea unei conflagraţii.        

Citit 658 ori Ultima modificare Marți, 30 Iunie 2015 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.