E zăpăcită, dar e a noastră

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fără să vrea, Simona Halep îi ia faţa premierului autoexilat. În loc să vorbim despre ligamentele încrucişate ale lui Ponta (şi de dosarele-i la fel de încâlcite), ne uităm şi nu mai înţelegem o iotă din jocul dezlânat al constănţencei.

O protejăm, e machedoanca noastră, am aplaudat-o atunci când şi-a făcut timp pentru echipa de Fed Cup a României, i-am urmărit cu emoţie meciurile televizate, însă a venit vremea să ne punem întrebări. N-o renegăm, ar fi culmea, dar cum naiba să vezi în high-definition burdihanul Cepelovei, fata din mediul rural slovac care i-a decapitat Simonei speranţele încă din primul tur de la Wimbledon? România n-a ajutat-o nici măcar cu 5 lei, s-a ridicat pe forţele propriei familii, mai lăsaţi-o în pace!, vin iute scutierii sportivei care se bălăngăneşte pe poziţia a treia mondială. Ajungem la necesitatea de statui a generaţiei lui Hagi – exista nişte ipsos pe stoc la finele anilor ’90, dar orişicât. OK, fostul mare fotbalist a avut dreptate, disciplina cu chişcă pe post de moţ a basculat, e ca halta Fileşti în calea TGV-ului...

Presa britanică, cea germană or franceză nu cruţă declinul unui sportiv ajuns la un moment dat pe aceeaşi stradă cu performanţa – îl ironizează, îi arată bubele şi-i satirizează apucăturile. Naţionala de fotbal a Germaniei, că tot am făcut referire la aşa-zisul sport-rege, a apărut pe post de braţ de cârnaţi pe prima pagină din Bild, or nemţii sunt sătui de turneele finale şi de medaliile obţine de-a lungul timpului. Noi, românii, dacă nu i-am cărat paporniţa la antrenamente, nu avem voie să articulăm două-trei concluzii, deşi este evident că Simona a pierdut controlul. Până şi Ilie Năstase, uşor gârbovit şi cu pleata aia de adept flower-power întârziat, îi fură măcar un set, la cât de zăpăcită este.

La meciul de Fed Cup desfăşurat în iarnă la Galaţi, un confrate îmi şoptea entuziasmat că această fată silitoare – nu-i contest miile de ore petrecute pe zgură, iarbă sau bitum – va ajunge în scurtă vreme numărul 1 planetar. Că va lua turnee de Grand Slam şi aşa mai departe. Mă aflam la doi paşi de serviciul Simonei, dar nu l-am crezut pe colegul din presă. Lângă noi, Halep era zdruncinată serios de Muguruza. 

Citit 877 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2015 16:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.