Ţară pitică. Fără AC

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Suntem o ţară mică, domnule, mică din cauza oamenilor, căci din punct de vedere teritorial (geografic şi ce mai doriţi etc.) îi lăsăm pe mulţi în urmă. Sâmbătă şi duminică, din cauza unor istorioare stinse cu bere, a trebuit să apelez la taxiurile din municipiu. Patru bucăţi mi-au revenit, două la dus, celelalte la întoarcere, fireşte.

Explic aşa, ca pentru amicii alături de care am consumat cu responsabilitate - nici măcar o maşină nu funcţiona cu aer condiţionat, deşi era evident că nu-i decembrie şi că termometrele au cumplite dureri de cap. A fost cod portocaliu de caniculă, dragii subsemnatului! De fiecare dată, m-am interesat de ce nu merge AC-ul, aşa cum este cunoscut în branşă, iar răspunsurile veneau peste umăr, cu răceală, de ca şi cum întrebasem ce scoruri s-au petrecut în ultima etapă a campionatului de cărat neveste din Zanzibar.

Nu prezint curiozităţi de genul, bă, îţi funcţionează la capacitate maximă cureaua de accesorii sau ai mai umblat la bieleta aia de pe dreapta? Mă interesa să nu ajung gata fiert la destinaţie, başca să nu-mi fluture urechile precum amicilor cu fildeşi de la Mumbay. Dar se face curent?, mă chestionează conducătorul auto, mereu preocupat cu tableta pusă la uscat ca să-i arate drumul şi timpul parcurs. A, nuuu, de unde curent? Mi-am permis să-l ridiculizez pe cel mai insolent dintre ei, solicitându-i apoi vehement să ridice măcar un oblon. Domnu’, ştiţi, plătim mult la stat, ni se dă în cap, nu câştigăm mai nimic dintr-o cursă, încearcă el să mă tempereze. Tigva-mi lua foc, eram transpirat tot, sunasem pesemne la centrul Spa pentru saună, nu căutasem un taxi... Păi, domnu’, era musai să mă avertizezi de la intrarea în oala sub presiune că nu merge manţocăria din cauza unui buton pe care nu doreşti să-l întâlneşti (i-am mai creionat şi versuri). Aaa, da, dar nu prea cere omul aer condiţionat când merge cu taxiul, a venit răspunsul pe care, jur, nu l-aş fi anticipat nici după şaptesprezece blonde cu guler. Prin urmare, vinovat e doar Dumnezeu că, din plictiseală sau din snobism, a aruncat cu temperaturi îndrăzneţe în sud-estul României. Ce oameni, bre!        

Citit 580 ori Ultima modificare Luni, 27 Iulie 2015 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.