Prosteala de după Dineu

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Luni seară, la Sindicate, mi-am bucurat puţinii neuroni de sub mătreaţă cu ocazia piesei de teatru "Dineu cu proşti", reprezentaţie oferită de actorii Teatrului Naţional Bucureşti, la concurenţă cu deschiderea Festivalului de Comedie de la Dramatic. Ciudată coincidenţă, dar acesta e un alt subiect - nu-l stăpânesc, aşa că revin la poezia mea. M-au bucurat Mălăele, Caramitru, Medeea Marinescu, a fost una dintre cele mai bune zile de luni de când nu mai trăiesc pe banii părinţilor.

Ajuns acasă la o oră la care şi ultimul meci de fotbal din etapa de Ligă Naţională era pe sfârşite, am zapat cu grijă, evitând la mustaţă mădălinii, pestriţele şi capatoşii, însă am căzut în cazanul unei televiziuni locale care bolborosea despre apă caldă şi agent termic. Bun subiect, îmi zic, şi i-am lăsat pe interpreţii de după sticlă să-şi facă numărul. Unul dintre pricepuţii înhămaţi la vorbă era însuşi directorul plin al fostei regii de apă caldă, rebotezată după apelativul unei mârţoage care se adapă la pauşal. De ce să ne punem, dom’le, centrală de apartament?, o ardea retoric şeful de la uzina de lichid călâi, iar moderatorul emisiunii tuşea sugestiv, fără să-i treacă prin minte vreo replică, doar nu acesta era scopul interviului. Omul cu caloriferul venise, probabil, ca să promoveze sistemul centralizat, ţinea cu casa, cu alte cuvinte: „Eu nu am centrală şi nu văd motivul pentru care mi-aş monta asta. Să dau o sută de milioane ca să experimentez altceva, când prin sistemul centralizat pot avea liniştit apă caldă şi căldură? Nici vorbă!” Am citat din memorie, deşi m-au luat transpiraţiile de nervi.

Nu mai ştiam care-i comedia, Dineul cu proşti al lui Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru, sau elucubraţiile unui domn căruia nu i-am reţinut numele, dar care, în caz că show-ul TV ar fi continuat, intuiesc că ar fi făcut apologia Sirius-ului alb-negru în detrimentul LCD-urilor 4K. Curbate! Să te logodeşti în Galaţiul lui 2015 cu caloriferul montat de stat, pomenind pe alocuri despre confort, e ca şi cum te-ai minuna sincer că eşti amendat pentru exhibiţionism, deşi chiar ai ieşit pe stradă în robinetul gol. Parol, nu-mi reamintesc Dineul veritabil de luni seară. Domnule Mălăele, sunteţi magnific, dar se poate şi mai mult!        

Citit 1226 ori Ultima modificare Marți, 06 Octombrie 2015 14:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.