Sh... Schengen!

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Aderarea României la Schengen a fost amânată din nou, Franţa fiind cea care s-a opus vehement ridicării barierelor. Iar când spui Franţa, te gândeşti la morga lui Hollande, politicianul cu tigvă de actor de comedie proastă care – nici acum nu-mi pot da seama cum a fost posibil – a ieşit preşedinte după mandatul altei figuri memorabile, jokerul care o ţine pe Carla Bruni. Băgăm concluzii? Desigur, ar trebui să fim plini de spume, aşa ca nişte fraţi mai mici întru latinitate:

 

1. Coane Hollande, ai auzit de Mucles? E fratele mai mic al reputatului Sictir; ar trebui să ţi-i aduci aminte pe amândoi când mai bolboroseşti în  faţa presei că ţările care nu vor să primească refugiaţi nu mai au ce căuta în Uniunea Europeană. Nu că s-ar fi pus problema ca Iohannis sau Ponta să vocifereze lichide contra vântului, dar orişicât!

 

2. Ipocritul cocoţat pe Tour Eiffel nu are curaj să se opună public intrării României în Schengen, momentan ştirea circulă doar pe surse... Dar este de luat în calcul, băi domnilor, atitudinea europeanului care suferă de superioritate închipuită. Sirienii şi pakistanezii au undă verde să  avanseze până la mama dracului, eventual să coboare cu placa pe  partea cealaltă a globului pământesc, Schengen fiind în acest caz doar  religia snobilor, nu şi Vasile, Gheorghe şi Ion, ghebarii fără de care  Occidentul ar fi locuit cu groapa de gunoi în sufragerie, şi nu în sud-estul tarlalei. 

 

3. N-aş fi făcut caz, riscând cu voioşie să derapez în ridicol, dacă n-am fi asistat ca la cinematograf la avalanşa de refugiaţi de pe traseul Serbia - Ungaria-Oriunde-Vraişte. Mi-aş fi reamintit că nu dispunem de graniţe antiseptice (cel puţin acesta era principalul argument folosit pe la întâlnirile la care numai unii vorbesc, iar ceilalţi – ai noştri, cum ar veni –  adoptă poziţia ghiocelului), că suntem până la moarte ruda din mediul rural a Bruxelles-ului... Însă, ghinion, vorba întâiului turist al patriei mele,  Orientul Mijlociu şi-a scos pe piaţă varianta ambulantă şi s-a grăbit s-o încerce comunitatea cu steluţe galbene pe fond albastru. Vivat Schengen, pupa-v-aş idealurile!        

Citit 948 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2015 15:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.