Cum ruginesc miturile românilor

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Nu-l mai punem preşedinte pe Arafat? Ce uşor ruginesc miturile la români - în urmă cu trei ani, fiind ostracizat în direct de Băsescu, era considerat erou naţional, iar acum, de când cu sponsorizările ISU despre care secretarul de stat ar fi ştiut (jurnalistul Cătălin Tolontan a scris pe larg despre caz, pe tolo.ro) şi cu planorul găsit de câţiva turişti după aproape patru luni de căutări, parcă n-ar mai reprezenta aceeaşi instanţă în faţa căreia îţi scoţi şi meşa, nu numai pălăria. Totuşi, nu domnul Raed are o problemă, e de-ai noştri, la noi e buba: el s-a perfecţionat şi s-a maturizat pe aceste meleaguri şi a exploatat cu sârg o nişă de pe urma căreia a avut foarte mult de câştigat. N-a fost nici înger, nici minotaur, să salvezi vieţi ţine de fişa postului. Merită felicitări că s-a apucat de un capăt de treabă de o importanţă colosală pentru un stat africanizat, aflat de aproape nouă ani în Uniunea Europeană. Însă, odată ce i s-a fisurat profilul de zeu de la descarcerări, începem să strâmbăm din nas, chemăm porumbeii să-l ia la rafale de găinaţ şi ne întoarcem spăşiţi la vremurile şi apucăturile lui Miky Şpagă.

* Premierul Cioloş, deja uns la Palatul Victoria, a comentat fotografia de grup a Guvernului pe seama căreia au râs nu numai profesioniştii, ci şi orice ochi de amator. Găseşti poze mai bune la orice nuntă din mediul rural, aşa că numărul 1 al Executivului era obligat să vină cu o explicaţie. Omul şi-a asumat greşeala, cu toate că a încercat să joace cu mantinela, doar-doar o scăpa de responsabilitate, şi a promis refacerea ei. Femeile vor apărea în faţă, miniştrii găligani vor fi retraşi în linia a doua, adică ni se va oferi o carte de vizită normală. Sunteţi de acord că a fost creat un precedent? Abia aştept prima măsură discutabilă a noului Guvern, să explodeze Facebook-ul de comentarii... Ce va face cel mai bun agricultor din România, va da înapoi doar pentru a le face pe plac plătitorilor de taxe şi impozite? Ah, să nu uit: fotograful (sau PR-ul) să nu mai vină beat la noua şedinţă foto a tehnocraţilor lui Dacian.

* Acelaşi prim-ministru a fost întrebat şi de ce nu şi-a făcut cruce la ceremonia de învestire: „Credinţa o porţi în suflet”..., bla-bla. Are poveşti frumoase prietenul venit de la Bruxelles, ar fi păcat să nu apreciem...

Citit 580 ori Ultima modificare Duminică, 22 Noiembrie 2015 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.