Apud. Aiţilop (sau aiţiloP)

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Ca să nu mă încurc în evenimente de duzină, aş vrea să-i transmit rebelului fără cauză Remus Cernea să-şi alfabetizeze păsările răpitoare din pletele-i curgătoare. Rima a venit pe nesimţite, nu-i premeditată. E problema sa dacă frizerul personal nu beneficiază de nicio permisie ca să-l rezolve (aşa o fi la Alcatraz, mama stricteţii), însă altceva mă macină: după ce soliciţi în Parlament ca delfinii să fie declaraţi persoane non-umane, adică demonstrezi că zgudui menta cu graţie, nu trece zi lăsată de la Dumnezeu să nu te preocupe problemele Bisericii. În sensul în care ai vrea s-o scoţi din viaţa românului, căutându-i nod în papură, cu toate că trestiile tale îţi plâng neconsolate pe scăfârlie. Distanţa de la delfini, homari şi stavrizi la mântuirea neamului e aproape impracticabilă. Se circulă bară la bară, în condiţii de iarnă, opreşte-te şi înnoptează unde găseşti prima lumină! Ţi-o spune un nemernic oarecare.

* Petre Tobă, noul ministru de Interne, intră pe generoasa listă a doctorilor făcuţi la apelul bocancilor. După Ponta, Oprea şi alţii. Mai grav este că fostul şef al Poliţiei Române (acum, ca ministru, e tot pe post de moţ, dar mai mult decât atât) a gafat copilăreşte, în teza de doctorat făcându-şi apariţia greşeli tehnice inexplicabile. La bibliografie sunt trecuţi doi autori celebri, însă după numele de fete mari, cel puţin asta ar putea fi explicaţia domnului Petre: Apud Josepf Stiglitz şi Apud Barry Buzan, adică mai erau şi surori! Or apud, cu a mic, nu-i decât o prepoziţie academică şi înseamnă „după” sau „după cum apare la”. Muritorii de rând nu se întâlnesc des cu asemenea detalii, dar atunci când vrei să fii considerat doctor în poliţie, siguranţă şi alte salate sofisticate trebuie să fii pregătit. Îţi explodează grenada defensivă în ostropelul conjugal şi ajungi de râsul ţării, nea Apude. Sau Apudule. Sau Aiţilop, aşa cum scrie pe autospecialele din parohia lu’ matale.

* Despre perlele din faza finală a intrării în magistratură poate oi scrie data viitoare. V-am mai zis să nu râdem de boacănele de la Bacalaureat şi Capacitate... Avem timp, unii, iată, ţintesc foarte sus.

Citit 726 ori Ultima modificare Vineri, 27 Noiembrie 2015 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.