Moş Crăciun cu capul mic

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Virusul Zika ne ocupă tot timpul, aproape că-mi vine să-l premiez pe cel care a patentat şmecheria care-ţi face capul mic. A nu se înţelege că aveţi de a face cu un barbar insensibil la tot ce ne înconjoară... Dar şi gripa porcină de care s-ar fi dus pe lumea cealaltă actorul Toni Tecuceanu s-a dovedit a fi doar praf în ochii clienţilor. Omul, bietul comic, a murit din alte cauze, însă a fost promovată pisica arătată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Revin, aşadar, la boala capului mic - sper ca peste ani să aflăm că malformaţiile pomenite în Brazilia să fi avut altceva la bază, nu pişcătura de ţânţar. Nu de alta, dar:

1. Trăim într-un oraş în care ne măcelăresc zburătoarele cu trompă. Din martie până în decembrie. Deoarece locuiesc la parter, am avut ţânţari şi de Crăciun. Aproape că nu mai ştiam care intră sub brad pentru a întâmpina generozitatea Moşului. Şi, toate ca toate, dar să nu-mi bată obrazul stăpânul renilor că a rămas cu tigva cât mingea de oină din cauza dipterelor din propriul apartament...

2. Am încercat un catren pe bază de Zika. I-aş spune epigramă, dar nu mă lasă decenţa. Deci, iată nişte rime cu virusul lansat în republica lui Ronaldinho şi Pélé:

Ni s-a arătat pisica, vine cu ţânţarul Zika

Pişcă mult sau doar un pic şi ne face capul mic.

* Domnul care iese dimineaţa în staţia de autobuz - îl veţi repera mai târziu - n-a avut destul curaj ca să modifice legea electorală. Sau măcar să spună că nu se joacă de-a democraţia, că se va vota numai într-un singur tur la alegerile locale. Ar fi crăpat mustăciosul Dragnea de ciudă. Agricultorul a ridicat însă din umeri, spunând că doar Parlamentul poate fi responsabil de aşa ceva. Ce ne faci, Zika, dragă, ai trecut gârla mai devreme?

* Ambasadorul Americii în România ne-a spus că nu vom călători prea curând în State fără viză. În schimb, trebuie să fim mândri că rămânem parteneri cu drepturi depline. Zika, făptură ciudată, dar numai Brazilia pupi pe acel continent? Mai sus nu merge să te desfăşori?

Citit 457 ori Ultima modificare Marți, 02 Februarie 2016 16:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.