Afirmaţii de mare Borc

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Costin Borc, vicepremierul care seamănă cu Iozefini (ăla care a ţinut-o pe Lazariuc, mi se pare mai important acest aspect decât că scoate iepurele de bube dulci din joben), declară sforăitor că marele avantaj al Guvernului Cioloş este libertatea de a face fix ce îi dictează conştiinţa. Trăim într-o republică înghesuită de foame şi corupţie - astea merg mână-n mână, aşa s-au învăţat - iar Costică o arde ca infanteriştii care te trezesc din somn sâmbăta dimineaţa ca să-ţi prezinte ultima broşură a bisericii cu castroane în cap. Bănuiesc că sunteţi la curent: zilele trecute, în Olanda a fost inventată religia oamenilor care-şi pun farfuria pe tărtăcuţă. Pastafarieni, aşa li se zice. Eh, pariez că vorbesc şi ei despre conştiinţă la întruniri, dar n-au etichetă de tehnocraţi într-o ţară din Uniunea Europeană. E de mare Borc, ce să mai...

* Christine Lagarde, mama FMI-ului, această Ioana Vlas avant la lettre (în propria imaginaţie, nu vă luaţi după subsemnatul, a plecat răguşit de beat de acasă!), ne povesteşte că nu poate dormi noaptea cu bărbată-su din cauza preţului infim al petrolului. Ideea este că nu mai e în stare să pună geană pe geană, nu că în alcov ar sforăi consortul. Madam, ce-ai zice să faci nopţi albe şi din cauza scorurilor crescute ale benzinei din România? Ne-am simţi un pic răzbunaţi... Ce zici, ne soluţionezi această cerere? Şi, dacă tot am intrat în vorbă, aş vrea şi eu să ştiu de ce nu folosiţi vopsea de păr. Eram doar curios.

* Procurorul general Tiberiu Niţu a demisionat din cauza mega-scandalului coloanelor oficiale. Oprea cam sărise gardul, frezatul ăsta avea şi nu prea dreptul la antemergător, iar Cioloş a ridicat mâna ca la şcoală să abereze că lui nu-i trebuie. Că se trezeşte mai devreme şi vine singur, eventual poate-l filmează cineva cum suferă ca să ne fie bine. În scurtă vreme, oamenii de rând vor înţelege şi chiar vor insista ca nici măcar preşedintele României, atunci când se va afla pe continent, să nu mai folosească ajutoare în trafic. Să circule cocoţat pe bicicletă, apoi cu cercul, pe jos şi la un moment dat, poate chiar în campania prezidenţială din 2020, să se târâie. Pe burtă, cum ar veni. Românii ar fi atunci izbăviţi.

Citit 606 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2016 15:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.