Plângem de ca şi cum am râde

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Meciul de Fed Cup de la Cluj-Napoca a fost câştigat de tenismenele din Cehia. Previzibil, asta se spune, cu toate că jucătoarea cu cea mai mare zestre de puncte se afla în tabăra noastră... Şi n-a luat decât un meci din două, aşa cum ne-a obişnuit în ultimul an. Totuşi, evenimentele propriu-zis sportive pălesc în faţa declaraţiei de la final a şefului Federaţiei de Tenis, George Cosac: „Este o înfrângere cât o victorie!” Prin urmare, jucătoarele merită o sancţiune cât o primă, căci le-am văzut plângând de ca şi cum ar fi râs. Retrogradăm de ca şi cum am deveni campioni, ne certăm ca şi cum ne-am felicita şi ne dezobişnuim de performanţe ca atunci când învăţăm din greşeli. Domnule Cosac, cam repede a dat colţul ierbii, e totuşi februarie!

* Atenţie mare, aşa ceva nu s-a întâmplat nici la Koln! Una din două femei din mediul academic românesc este hărţuită sexual. Consider că această ştire este sută la sută invenţie, a fost confecţionată special pentru Europa. E un fel de „iote, bă, avem agresori până în mediul academic, aşadar nu vrem refugiaţi de niciun fel!” Dacă avem probleme pe palierul lui Pleşu şi Patapievici, vă daţi seama ce se întâmplă în industria grea, ca să iau un exemplu la întîmplare?! Acolo, trei din două femei sunt victimele libidinoşilor patriei.

* Nu vreţi să admiteţi, dar ancheta în cazul carnagiului de la Colectiv avansează cu viteza de croazieră. Mai nou, ni se spune că buretele din club era ieftin, deci de proastă calitate. Peste două-trei luni vom afla şi că intrarea din clubul Colectiv ţinea loc de ieşire... Atunci când ieşeai din club. Când voiai să intri, era intrare, când ieşeai - ce credeţi? - surpriză, ieşire!

* Scriitorul american Robert D. Kaplan consideră că România, cândva cea mai deprimantă ţară, se descurcă neaşteptat de bine. Domnul Kaplan are dreptate şi ne descurcăm cât de cât, vorba mioriticului, datorită lui Victor Ponta. Nu venise el cu guvernarea-i de nota 8? De partea cealaltă, Dacian Cioloş, cinstit şi populist cum îl ştim, va afirma că România arată bine datorită poporului muncitor, care se trezeşte dimineaţa la ora 5.

Citit 568 ori Ultima modificare Luni, 08 Februarie 2016 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.