Banul la cioban trage

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Un cioban şi un tractorist din judeţul Galaţi figurează printre caracterele cu cele mai mari datorii la stat. Viorel Cotigă din satul Tălpigi, comuna Ghidigeni, are de dat la Fisc 9,8 milioane de lei, în urma sa înscriindu-se Ion Archiri (satul Gîrbovăţ, aceeaşi comună) cu un debit de 9,5 milioane de lei. Întrebări la poşta redacţiei din spaţiile mici în care sălăşuiesc puţinii neuroni din dotare:

1. Aşadar, care Ţiriac, de unde Ţânţăreanu, alde Becali, Negoiţă sau Prigoană? La ciobanul Cotigă e şmecheria, iar trendul l-a înghiţit şi pe tractoristul Archiri. Forbes, dormi în păpuşoi, bă!

2. Regret că i-am făcut cioban, respectiv, tractorist pe bravii bărbaţi ai judeţului Covurlui care trebuie să înapoieze patriei aproape 20 de milioane de lei... Cine sunt eu ca să-i apelez pe baza unor noţiuni adânc înfipte în CV?

3. Se zice că ANAF-ul riscă vreo 180.000 de procese, după ce a publicat lista datornicilor. Pariu că milionarii gălăţeni nu-şi permit angajarea unui avocat? Lista ruşinii este ea însăşi o mare ruşine.

4. Banul trage la cioban, nu mai am niciun dubiu. Cu tractoristul nu ştiu ce să mă fac - revin cu o amărâtă de concluzie, eventual cu o variantă actuală a poeziei în care mama arde cozonacii de pe timpul lui Nea Nicu.

* Carmen Iohannis va alerga pentru prima dată la un semimaraton. O va face probabil în momentul în care o va întreba Klaus ce minuni culinare i-au mai ieşit.

* În România, anunţă specialiştii, Internetul este prezent şi în gospodăriile în care privata se încăpăţânează să părăsească fundul curţii. Mi se pare firesc, chiar dacă românul din mediul rural, captiv al viciilor de infrastructură, e sătul să navigheze la lighean.

* Viceprimarul unei comune din judeţul Vrancea condiţionează acordarea ajutorului social de prezenţa localnicilor la o întâlnire electorală cu Marian Oprişan. Mama viceprimarului trebuie să fie foarte fericită...        

Citit 664 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2016 17:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.