Eu sunt 1 virgulă 2

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Mi-aş fi dorit ca la interviurile de pe urma tornadei România - Albania, scor 0-1, să se fi trezit vreun „tricolor” deştept, eventual Tătăruşanu - care, cu insolenţă, a declarat că aşa e fotbalul - să afirme că nu e un dezastru că ne-au învins băieţii de la Tirana, că dezastrele, de fapt, au vizat sub formă de ploi torenţiale şi furtuni mai multe zone din ţară. Pe ăla care ar fi încercat acest sofism l-aş fi numit în locul lui Busuioc, cunoscut ca Busu, la meteo. Şi acolo ar fi trebuit să rămână.

* Într-adevăr, România suferă din alte motive, mult mai serioase, decât ratarea unei pârlite de calificări în fazele superioare de la Euro 2016. Când le-am spus amicilor că acel 1-2 cu Franţa e cea mai mare păcăleală, că n-am făcut decât să alergăm după nişte francezi bezmetici, care ne-au mai şi bătut la ultimul gong, mi-am atras antipatii. Că Hoban, că Stancu şi Stanciu, că Tat-su Puiu şi care i-a mai pieptănat... Ba chiar apucaseră unii să ne arate cu deştul (nu cu degetul, cu deştul scos din nară) după egalul de marmeladă cu Elveţia - bă, le-aţi pupat tălpile după „jocul eroic cu Franţa”, iar acum îi certaţi? Vedeţi, nene, la ce duce entuziasmul nejustificat? Pa-gu-bă! În concluzie, naţionala lu’ Tat-su e pe bună dreptate prima care părăseşte balul franţuz. Şi, dacă doriţi, vorba selecţionerului-bunel, prima care iese teafără din zodia ameninţărilor teroriste din Hexagon. Pacea fie cu noi!

* În loc să ofere o explicaţie pentru jenantul eşec cu Albania, Iordănescu Anghel s-a luat, la conferinţa de presă de duminică seară, de ziaristul român care a dezvăluit că jucătorul Alibec şi-a aprins o canceroasă în pauza partidei cu Franţa. Eşti un om extrem de rău, care nu ştiu să fi făcut ceva constructiv în viaţă, i-a reproşat impertinentul cu păr alb, de ca şi cum Justin Gafiuc, jurnalistul luat în vizor de zaharisitul antrenor, fusese trimis la Campionatul European doar pe caz de boală. Adică, din milă. Mare ruşine ar trebui să-i fie acestui general în AZP-uri, proastă şi dubioasă alegere a mai făcut conducerea Federaţiei după plecarea lui Piţurcă! Păcat de emulaţia din ţară, păcat de sloganul „Eu sunt 12”, care se prelinge putrescent în „Eu sunt 1 virgulă 2”.

Citit 532 ori Ultima modificare Luni, 20 Iunie 2016 16:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.